Binlerce Tarihi Eser Yakalandı

Tarihi eser kaçakçılarına yönelik olarak Türkiye ve Bulgaristan’da eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda tarihi eser olduğu değerlendirilen toplam 3 bin 309 adet obje, 4 sikke yapımında kullanılan kalıp ve 4 kaçak kazıda kullanılan dedektör ele geçirildi.

Binlerce Tarihi Eser Yakalandı
Editör: Karamanca
17 Mayıs 2017 - 13:46




Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre; tarihi eser kaçakçılarına yönelik olarak Türkiye ve Bulgaristan’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı (KOM) ile Bulgar polisinin düzenlediği operasyonlar sonucunda, Türkiye’de 6, Bulgaristan’da 10 olmak üzere toplam 16 şüpheli yakalandı.


Türkiye’de şüphelilerin ikamet adreslerinde yapılan aramalarda tarihi eser olduğu değerlendirilen toplam 3 bin 309 adet obje, sikke yapımında kullanılan 4 adet kalıp ve kaçak kazıda kullanılan 4 adet dedektör ele geçirildi. Bulgaristan’daki ikametlerde yapılan aramalarda ise, tarihi eser niteliğinde yaklaşık 2 bin adet obje ele geçirildi. Ayrıca, yapılan başarılı operasyonlar neticesinde, örgüt üyelerince Türkiye’den yasa dışı olarak temin edilen 834 adet tarihi eser, yurt dışına çıkarılamadan ele geçirildi. Bulgaristan tarafında ise yaklaşık bin 400 adet tarihi eser Avrupa ülkelerine kaçırılmak üzereyken ele geçirildi.  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum