3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin ilk oyunu sahnelendi..

3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri başladı
Editör: Karamanca
16 Mayıs 2017 - 11:52




Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin ilk oyunu sahnelendi.
15-20 Mayıs tarihleri arasında Mersinlilerle buluşacak ve Türk Dünyasından birçok tiyatro grubunu Mersin’de bir araya getirecek olan tiyatro günleri, Kırgız Milli Akademik Drama Tiyatrosu’nun ’Dede Korkut’ isimli oyunu ile başladı.
Kongre ve Sergi Sarayında sahnelenen oyunun ardından konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk tarihinde çok önemli bir yeri olan Dede Korkut’la ilgili bir oyunun Mersin’de sergilenmiş olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bir hafta süreyle Kırgızistan, Suriye, Gagauzya, Kıbrıs, Irak ve İran heyetleri burada sahne alacaklar. Sadece Mersin merkezde değil ilçelerimizde de aynı şekilde bu gösteriler sunulacak. Tabi ki, Mersin Büyükşehir Belediyemizin tiyatro grubu da bu etkinlikte Mersin’i temsilen yerini alacak. Ben buraya kadar gelen bütün heyetlere huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi.
Oyun öncesi kortej ve tanışma toplantısı
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, ortak Türk kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve Türk Dünyası tiyatrolarını Mersin halkıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen 3. Türk Dünyası Tiyatro Günleri’nin tanışma toplantısı da Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayında gerçekleştirildi.
Tiyatro gruplarının temsilcilerinin ve oyuncularının yer aldığı topluluk, Atatürk Caddesinden başlayan kortej ile Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ve Atatürk anıtına çelenk bırakıldı. Kortej yürüyüşünün ardından Başkan Kocamaz, misafirler ile tanışma toplantısında bir araya geldi.
Kocamaz, buradaki konuşmasında da “Bizim ana gayemiz; bizden sonraki nesiller Türklüğü yaşatsın, Türk dilini yaşatsın, birlik ve beraberliğini geliştirsin, birbirini yakından tanıma fırsatı bulsun ve en önemlisi de kendi kimliğine sahip çıkabilsin” ifadelerini kullandı.
“Bizden sonraki nesiller Türklüğü yaşatabilsin”
Bu tür faaliyetlerin ana gayesinin insanları bir araya getirmek, yakınlaştırmak, tanıştırmak, kaynaştırmak ve sonraki nesillere güzel eserler bırakabilmek olduğunun vurgusunu yapan Başkan Kocamaz, “Bu etkinliği yıllardır Tarsus’ta gerçekleştiriyorduk ve artık bunu Mersin’e taşımış durumdayız. Türk dünyasının değişik bölgelerinden gelen tiyatro gruplarımız var ve inşallah Mersin’de üçüncü defa Mersinlilerle birlikte bu etkinliği yaşamış olacağız. Bizim ana gayemiz; bizden sonraki nesillere sadece binalar bırakmayalım, sadece kentin gelişmiş halini bırakmayalım. Hepsinden önemlisi bir milleti oluşturan kültür değerini gelecek nesillere tam manasıyla aktaralım ki, bu nesiller Türklüğü yaşatsın, Türk dilini yaşatsın, birlik ve beraberliğini geliştirsin. Birbirini yakından tanıma fırsatı bulsun ve en önemlisi de kendi kimliğine sahip çıkabilsin" şeklinde konuştu.
Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbragim Cunusov ise böyle bir organizasyonda misafir olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum