Reklam

Ardahan'da ilk FETÖ davası başladı

Ardahan’da, 15 Temmuz darbe girişimi davasında savunma yapan Tuğgeneral Erdem Kargın, mahkeme başkanının "Fethullah Gülen terörist mi?" sorusuna terörist diyemedi..

Ardahan'da ilk FETÖ davası başladı
Editör: Karamanca
15 Mayıs 2017 - 12:01




Ardahan’da, 15 Temmuz darbe girişimi davasında savunma yapan Tuğgeneral Erdem Kargın, mahkeme başkanının "Fethullah Gülen terörist mi?" sorusuna terörist diyemedi.
Ardahan’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında haklarında dava açılan 25. Hudut Tugay Komutanı Erdem Kargın’ın da aralarında bulunduğu 25’i tutuklu 27 sanık duruşma salonunda ilk kez hakim karşısına çıktı. Jandarma ekiplerince geniş güvenlik önlemleriyle içeri alınan sanıkların kimlik tespitine başlandı.
Ardahan Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Ardahan’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında sözde ‘Ardahan-Artvin bölgesi sıkıyönetim komutanı’ eski 25. Hudut Tugay Komutanı ve Ardahan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın’ın da bulunduğu 25’i tutuklu 27 sanık katıldı.

Geniş güvenlik önlemleri
Davanın görüleceği Ardahan adliyesi çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken binanın ön kısmındaki sokağa ise TOMA aracı konuşlandırıldı. Sanıklar saat 10.00 sıralarında cezaevi ring araçlarıyla duruşmanın yapılacağı Ardahan Adliyesine getirildi. Jandarma ekiplerince alınan geniş güvenlik tedbirlerinin ardından tutuklu sanıklar elleri önden kelepçeli olarak adliyeye alındı. Tutuksuz sanıklar ise polis ekiplerince demir bariyerle kapatılan arama noktalarından isimleri kontrol edilerek içeri alındı.
İddianamenin 1 numaralı sanığı olan eski 25. Hudut Tugay Komutanı ve Ardahan Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, mahkeme başkanının "Fethullah Gülen terörist mi?" sorusuna, "Ben devletten farklı bir şey düşünemem" diyerek Fethullah Gülen’e terörist diyemedi.
Kargın, iddianameye giren ifadesinde kendisini sıkıyönetim komutanı olarak görmediğini ve bunu sadece sıkıyönetim ilanı olarak kabul ettiğini söyledi. Kargın, "Belli provokatör eylemler olabileceğini düşünerek ve sıkıyönetim ilanında ne yapılacağını bilmediğim için askeri sokağa döktüm. Darbe gecesi sadece emniyet almayı düşündüm ve kendimi vali beye veya herhangi birine sıkıyönetim komutanı olarak tanıtmadım’’ ifadelerini kullandı.

Vali’nin askeri çek emrine uymuş
Kargın, ifadelerine şöyle devam etti:
"FETÖ/PDY üyesi değilim. FETÖ/PDY üyesi olsaydım vali beyin ve kolordu komutanının talimatını dinlemez ve askeri kışlaya çekmeyerek sabaha kadar çatışır ve direnirdim."
İddianamede, Kargın’ın da aralarında bulunduğu 25’i tutuklu 27 askeri personelin 10 yıldan 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum