Kayınpederini öldüren damada 38 yıl 9 ay hapis

Samsun’da pompalı tüfekle ateş açarak kayınpederini öldürüp, kayınvalidesini de yaralayan damat yargılandığı mahkeme tarafından toplam 38 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı..

Kayınpederini öldüren damada 38 yıl 9 ay hapis
Editör: Karamanca
15 Mayıs 2017 - 09:56




Samsun’da pompalı tüfekle ateş açarak kayınpederini öldürüp, kayınvalidesini de yaralayan damat yargılandığı mahkeme tarafından toplam 38 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Samsun’un İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi’nde 29 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen olayda, Tarık Yıldız (32), evi terk eden eşi Ayşe Yıldız’ın (29) bulunduğu kayınbabasının evine giderek önce havaya pompalı tüfekle ateş açmış, evden dışarı çıkan kayınbabası Arif Aktürk (56) ile kaynanası Havva Aktürk’ü (56) vurmuş, hastaneye kaldırılan yaralılardan kayınpeder hayatını kaybetmişti.
Olaydan sonra polis tarafından yakalanarak tutuklanan Tarık Yıldız hakkında Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası istemiyle dava açıldı. Bugün görülen davanın son duruşmasında tutuklu sanık Tarık Yıldız kendini savunarak, "Olay tanıkların anlattığı gibi olmamıştır. Ben olay yerinde önce havaya doğru ateş attım. Aracıma binim geri geri kaçarken kayınpederini ve kayınvalidem peşime düştüler. Bana hakaret içeren sözler söylediler. Ben araçtan inip tüfeğimi çıkardım. Kayınpederim tüfeği tutmaya çalıştı. Boğuşma sırasında tüfek ateş aldı. Arkamdan darbe alınca kim olduğunu bakmak için döndüğümde kayınvalidem sobayı bana doğru fırlattı ve attığı sopa kafamın yanından geçip tüfek patladı. Olay karşı tarafın tahrikiyle olmuştur" dedi.
Mahkeme heyeti Tarık Yıldız’ın olay yerinde bulunan 3 kişiyi "tehdit" suçundan toplam 3 yıl 9 ay, kayınpederini "kasten öldürmek" suçundan 25 yıl, kayınvalidesini de "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan da 10 yıl olmak üzere toplam 38 yıl 9 hapis cezasına çarptırdı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum