Reklam

Uşak'ın "Toprak Haritası″ projesi tamamlandı

Uşak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat fakültesi tarafından yürütülen ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Uşak İli Toprak Haritası" projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi..

Uşak'ın "Toprak Haritası″ projesi tamamlandı
Editör: Karamanca
14 Mayıs 2017 - 15:53




Uşak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat fakültesi tarafından yürütülen ve Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Uşak İli Toprak Haritası" projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.
Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa amfisinde düzenlenen toplantıda konuşan Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran, daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşan Vali Ahmet Okur Uşak İli Toprak Haritası’ Projesinin ülke genelinde uzun zamandır yapılmayan geniş kapsamlı bir toprak analiz projesi olduğunu ifade ederek, "3500 bölgeden alınan toprak numuneleri üzerinde gerçekleştirilen analizde ilimizin hangi bölgesinde hangi ürünün yetişeceği, hangi üründen daha fazla verim alınacağını tespit edilmiş durumdadır. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tür projeler sayesinde ilimizi tarımsal üretim ve hayvancılık açısından merkez haline getirmek istiyoruz. Uşak’ta tarım ve hayvancılık anlamında çok geniş bir alan bulunmaktadır. Hem Tarımsal hem de hayvansal ürünlerde yapılacak her tür yatırım ve destek anlamında imkanımızı Üniversitemizin değerli öğrencilerine sunmaya hazırız. Projenin tamamlanmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Vali Ahmet Okur’un konuşmasının ardından Vali Ahmet Okur’a Hatay haritası hediye edilirken, daha sonra proje ile ilgili Doç. Dr. Ahmet Otasoy tarafından sunum gerçekleştirildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum