İnşaat ustası kadın, Anneler Günü'ne çalışarak girecek

Mersin’in Silifke ilçesinde inşaatlarda çalışan fayans ustası Meral Doğan (45) Anneler Günü’ne çalışarak girecek..

İnşaat ustası kadın, Anneler Günü'ne çalışarak girecek
Editör: Karamanca
13 Mayıs 2017 - 06:19




Mersin’in Silifke ilçesinde inşaatlarda çalışan fayans ustası Meral Doğan (45) Anneler Günü’ne çalışarak girecek.
Eşinden ayrıldıktan sonra kızına ve annesine bakmak zorunda kalan Meral Doğan, geçimini sürdürebilmek için inşaatlarda karo ve fayans işi yapıyor. 10 yıl sürekli karo fayans işinde çalıştıktan sonra rahatsızlanan Meral Doğan, daha sonra bir tekne kiralayarak olta balıkçılığına başladı. Tuttuğu balıkları satarak geçimini sürdürmeye çalışan Doğan, akşamları da boncuktan yaptığı bilekleri satarak geçimini sağlıyor.
Eşinden ayrıldıktan sonra geçim sıkıntısı nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten Meral Doğan, “Geçim sıkıntısı nedeniyle inşaat işine başlamak zorunda kaldım. İnşaatta çıraklıkla başladığım işimde sonra kalfa ve daha sonra usta oldum. Zamanla bu işi geliştirerek İnşaat ustalığını kendime meslek edindim. Tarlada çalıştım. Ancak geçimimizi sağlayamadım. Az kazanıyordum. Bu kaynaklar bize yetmiyordu. İnşaat işinde biraz daha fazla para alınca bu işi 10 yıl devam ettirdim. Rahatsızlığımdan dolayı inşaata ara verdim. Ancak yine ara ara inşaatlarda çalışmaya devam ediyorum. İnşaat işini bıraktıktan sonra bir tekne kiralayıp olta balıkçılığına başladım. Burada tuttuğum balıkları satarak geçimimizi sürdürmeye çalıştım. Sonra internet ortamında gezerken boncuktan yapılan el işleri ilgimi çekti. Bu boncuklardan bileklik yapıp satarak şimdilerde geçimimizi sürdürüyorum. Hiçbir şey gücüme gitmiyor. Helalinden kazanıp aileme bakıyorum. Bugün anneler günü ancak ben yine çalışmaya devam ediyorum. Mecbur çalışmak zorundayım” dedi.
Meral Doğan’ın kızı Cansu Doğan (23) ise “Annem 10 yıldır inşaatlarda çalıştı. Sonra balıkçılığa döndü. Şimdi boncuk satarak bizlere bakıyor. Evimizin geçimini sağlıyor. Kendisi ile gurur duyuyorum. Bugün anneler günü benim yalnızca bugün değil bana her gün özel” dedi.
Meral Doğan’ın inşaatta ki ustası Yalçın Eşsiz ise, “Meral hanım yanımıza ilk geldiğinde tabiî ki şaşırdık. Beceremez dedik. Ama yanıldık. Çırak, kalfa ve daha sonra usta oldu. Geçimini kazanmaya çalışıyor” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum