O katile, iki kez müebbet ve 21 yıl hapis cezası

Elazığ’da kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldüren, eşiyle birlikte 2 kişiyi de yaralayan zanlıya iki kez müebbet ve 21 yıl 3 ay hapis cezası verildi..

O katile, iki kez müebbet ve 21 yıl hapis cezası
Editör: Karamanca
09 Mayıs 2017 - 12:15




Elazığ’da kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldüren, eşiyle birlikte 2 kişiyi de yaralayan zanlıya iki kez müebbet ve 21 yıl 3 ay hapis cezası verildi.
Olay, 7 Aralık 2016 tarihinde Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi kampüsünde yer alan Kadın Doğum ve Çocuk bölümünün ikinci katındaki Kulak Burun Boğaz servisinde meydana gelmişti. Anne Tuğba 7 günlük bebeği, rahatsızlanınca eşi Ümit Gürgüzel, annesi Zeynep ve kardeşi Faruk Demir’le hastaneye getirmişti. Akşam saatlerinde eşya almaya gittiği evden silahla dönen Ümit Gürgüzel, bilinmeyen bir nedenle kayınvalidesi Zeynep ve kayınbiraderi Faruk Demir’i tabancayla vurarak öldürmüş, karısı ve olayla bağlantısı olmayan Sedar Çiftçibaş’ı da yaralamıştı. Olay anı ise saniye saniye güvenlik kameraları tarafından görüntülenirken, zanlı da yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının karar duruşması bugün geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Ümit Gürgüzel, Malatya kapalı cezaevinden SEGBİS’le görüntülü olarak, olaydan yaralı kurtulan eşi Tuğba Gürgüzel, Kayınbabası Serdar Çiftçibaşı ve taraf avukatları katıldı.
Müşteki avukatı, sanığın şarjör değiştirip ateş etmeye devam etmesi nedeniyle canavarca hisle öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırılmasını talep etti.
Sanığın olaydan yaralı kurtulan eşi Tuğba Gürgüzel ise, babasıyla birlikte Ümit’in kaçtığını, her ikisinin planlayarak olayı işlediğini düşündüğünü aktararak en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.
Hem oğlunu hemde eşi, damadı tarafından öldürülen baba Serdar Çiftçibaşı da kendisinin olay yerine gittiğinde sanığın babasının olay yerinde olduğunu gördüğünü belirterek, onun azmettirici olduğunu, çünkü yaşanan olaya müdahale etmediğini söyledi.
Savcı bir önceki mütalaasını tekrar ederek sanık hakkında Türk Ceza Kanunun 82/1 maddesi gereğince kasten adam öldürme suçundan iki kez, kasten öldürmeye teşebbüs suçu ve yaralama ile güvenlik görevlilerinin görevini yapmaya engel olmadan ve ruhsatsız silahtan dolayı birer kez cezalandırılmasını talep etti.

Kullandığı ilaçların etkisi ile cinayet işlemiş
Olay günü eşi ve kayınvalidesinin kendisini dışladığını iddia eden sanık Ümit Gürgüzel, "Psikolojim bozuktu. Olay günü çocuğumu hastaneye götürmüşler. Bende çocuğumu almak için hastaneye gittim. Amacım çocuğumu oradan alıp ayrılmaktı. Kayınbiraderim benim engellemeye çalıştı. Bende kullandığım ilaçların etkisi ile suçu işledim. Kayınbiradim üzerime doğru gelmeye başladı, geri gittim üzerime gelmeye devam edince ateş ettim. Sonrada sağa sola ateş ettim" dedi.
Savunmanın ardından mahkeme heyeti, cinayet zanlısı Ümit Gürgüzel’e, kayınvalidesi ve kayınbiraderini öldürmekten iki kez müebbet, eşini öldürmeye teşebbüsten 18 yıl, Sedar Çiftçibaş’ın yaralanmasına sebebiyet vermekten 9 ay, güvenlik görevlilerinin görevini yerine getirmesine engel olmaktan 18 ay, ruhsatsız silahtan ise 1 yıl hapis ve 600 lira para cezası verdiğini açıkladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum