Reklam

Diyanet Vakfından Kenya'ya gıda yardımı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kenya’nın başkenti Nairobi’ye 400 kilometre uzaklıktaki Garissa eyaletinde bin 250 gıda paketi dağıttı..

Diyanet Vakfından Kenya'ya gıda yardımı
Editör: Karamanca
20 Nisan 2017 - 09:31




Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kenya’nın başkenti Nairobi’ye 400 kilometre uzaklıktaki Garissa eyaletinde bin 250 gıda paketi dağıttı.
TDV Hayri ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yurt dışı uzmanı Selçuk Öztürk, Birleşmiş Milletler raporlarına göre Kenya’nın kuraklıktan en çok etkilenen bölgeler arasında yer aldığını kaydetti. Türkiye Diyanet Vakfı olarak Afrika’da Somali, Kenya, Etiyopya ve Güney Sudan’da yaşanan kuraklık nedeniyle 18 bin aileye gıda yardımı ulaştırmaya başladıklarını belirten Öztürk, “Kenya’da 5 bin aileye gıda yardımı ulaştıracağız. Bugün Garissaya eyaletine çevre illerden gelip yerleşen ve imkansızlıklar içinde yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize içerisinde milletimizin bağışlarıyla hazırladığımız pirinç, şeker, sıvı yağ, un ve makarnadan oluşan bin 250 adet gıda paketini ulaştırdık. Dağıtımlarımız Wajir, Isiolo ve Mandera’da devam edecek. Milletimizin emaneti olan gıda paketlerini ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaştırıyoruz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum