Pursaklar Başkent'te rekor kırdı

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi öngören anayasa değişikliğinin oylandığı 16 Nisan referandumunda Pursaklar metropol ilçeler arasında yüzde 76.4’lük ’evet’ oranıyla yine 1’inci oldu..

Pursaklar Başkent'te rekor kırdı
Editör: Karamanca
17 Nisan 2017 - 07:40




Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişi öngören anayasa değişikliğinin oylandığı 16 Nisan referandumunda Pursaklar metropol ilçeler arasında yüzde 76.4’lük ’evet’ oranıyla yine 1’inci oldu.
Pursaklar her seçimde olduğu gibi 16 Nisan referandumunda da birinciliğini korudu. Metropol ilçeler arasında yüzde 76,4’le rekor kıran Pursaklar, 1 Kasım seçim sonuçlarına bir puan daha eklemeyi başardı. İlçedeki bu başarıyı ve seçim sonuçlarını değerlendiren Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, “Pursaklar her zaman AK Parti’nin, istikrarın yanında oldu. Bugüne kadar yapılan her seçimde bunu gösterip metropol ilçeler arasında birinci olduk. Hemşehrilerimiz bu seçimde de istikrardan yana oldu. Bize destek veren AK Parti’li, MHP’li, BBP’li kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Referandum sürecinde üstün bir performans gösterip gece gündüz kapı kapı cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlatan Başkan Çetin, seçim sonuçlarını şöyle değerlendirdi:
“Pursaklar yüzde 91’lik rekor bir oranla seçime katılım gösterip 16 Nisan’da yüzde 76,4’lük ’evet’ oyu ile merkez ilçeler arasında yine birinci oldu. Teşkilatımızla milletvekillerimizle büyük bir uyum içinde canla başla çalıştık. Gece gündüz demeden kapı kapı dolaşıp yeni sistemi anlattık. Türkiye’nin istikbali ve istikrarı için Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmayan ’tebessüm şehri’ güçlü Türkiye’den yana tercihini kullandı. Bu süreçte bizlere duaları ve oylarıyla destek veren AK Parti’li, MHP’li ve BBP’li kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.”
AK Parti Pursaklar İlçe Başkanı Mehmet Kabasakaloğlu da yaptığı değerlendirmede, Pursaklar’da yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Pursaklar her zaman milli iradenin ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında oldu. 16 Nisan’da da yüzde 76,4’le rekor kırdı. Sandık bazlı yaptığımız çalışmalarda 35 bin haneyi, 93 bin seçmeni tek tek ziyaret ettik. Milletvekillerimizle, belediye başkanımızla, teşkilatımızla gece gündüz çalıştık. Bu güzel sonuca katkı veren MHP’li ve BBP’li hemşehrilerimize de teşekkür ediyorum. Sonuçların ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum