Reklam

Lüks otomobildeki infaz hakim önünde

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde lüks otomobilinde eşi Eda Kösa’nın gözleri önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda iş adamı Barış Kösa’nın ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan sanıklar Ali Artuk (34) ile Kürşat Gürsel (26) hakim önüne çıktı. Sanıklardan Ali Artuk “Olay günü evin camından baktığımda arabasından inip elinde tabancayı görünce av tüfeğiyle 8 el ateş ettim” dedi. Gürsel ise suçlamaları kabul etmedi..

Lüks otomobildeki infaz hakim önünde
Editör: Karamanca
07 Nisan 2017 - 07:55




Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde lüks otomobilinde eşi Eda Kösa’nın gözleri önünde uğradığı silahlı saldırı sonucunda iş adamı Barış Kösa’nın ölümüne neden oldukları iddiasıyla tutuklu bulunan sanıklar Ali Artuk (34) ile Kürşat Gürsel (26) hakim önüne çıktı. Sanıklardan Ali Artuk “Olay günü evin camından baktığımda arabasından inip elinde tabancayı görünce av tüfeğiyle 8 el ateş ettim” dedi. Gürsel ise suçlamaları kabul etmedi.
Bir tartışma sonrası işyeri kurşunlanan Ali Artuk, daha önce aralarında husumet bulunan oto galerici Barış Kösa’ya Yalıntaş Caddesi’nde otomobilindeyken av tüfeğiyle vurmuştu. Eşi Eda Kösa’nın gözleri önünde vurulan işadamı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Aracın kaza yapmasıyla Eda Kösa, İsmail Balkan ve Sadettin Ay da yaralanmıştı. Olaydan sonra Ali Artuk ve Kürşat Gürsel Mustafakemalpaşa Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandı.
Bursa 7.’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Kasten adam öldürmek” suçundan haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılan Ali Artuk ile Kürşat Gürsel’in yargılanmasına başlandı. Semih Kara ve Samet Kara ile Tolga Şavkın’ın kendisinin çocukluk arkadaşlarını olduğunu belirten Ali Artuk, “Bunlar daha önce bir hata yapmışlar, uyuşturucu işinden dolayı Semih Kara, Tolga’nın ismini verince Tolga 5 yıl cezaevinde kalmış, daha sonra tahliye oldu. Bu olaydan önce ben, Samet ve Semih kendi aramızda 3 bin lira toplayıp Tolga’nın annesine vermeyi düşündük. Olay günü Barış Köse bunu duymuş, benim dükkanıma geldi. Bu sırada ben Kürşat ile birlikte oturuyordum. Barış içeriye girince sinkaflı konuştu. Annem evden duymuş gelip müdahale etti, ayrıldık. O sırada Barış’ın elinde tabanca olduğu gördüm, bu olay nedeniyle başıma bir şey geleceğini düşündüm. Daha sonra Bursa’da iken, işyerimin önünde üç el ateş edildiğini annem telefonda söyledi. Eve döndüğümde babamın karakolda olduğunu öğrendim” dedi.
Olayın bayram günü yaşandığını, Kürşat ile bayramlaştıklarını ifade eden Artuk, şunları söyledi: “Barış Kösa, dışarıda yok ise bende çıkacağını Kürşat’a söyledim. Kürşat evden dışarıya çıktığında, evimizin 1. katın camından dışarıya baktığımda Barış Kösa’nın karşıdan arabasıyla çıktığını gördüm. Kürşat’a küfür ettiğini ve elini beline doğru tabancayı tutar gibi olduğunu gördüm. Bende av tüfeğini alıp merdivenden baktığımda tabancasını sağ eline aldığını ve şoför kapısına doğru yaklaştığını görünce bulunduğum yerden 8 el ateş ettim. Barış Kösa, uyuşturucu satışı yapan bir kişiydi. Ben de işyerimin önünde satış yapılmasına karşı idim. Olay bundan kaynaklandı.”dedi
Kürşat Gürsel ise, olayın arkadaşı Ali Artuk’un anlattığı gibi olduğunu, kendisinin olayla ilgisinin bulunmadığını ve suçsuz olduğunu söyledi.
Mahkeme heyeti, öldürülen Barış kösa’nın yeni evlendiği olayın canlı tanığı olan Eda Kösa’nın dinlenmesine, anne ve babasının talimatla ifadelerinin beklenmesine, sanıkların tutukluluk hallerin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
Öte yandan cinayete kurban giden Barış Kösa’nın 19 yaşındaki kardeşi Büşra Kösa da, 2 arkadaşı ile birlikte yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy’deki terör saldırısında hayatını kaybetmişti. İki kardeş aynı kaderi paylaşarak, hayatlarından oldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum