Reklam

Şehit korucu için Bingöl'de tören düzenlendi

Bingöl’de operasyon dönüşü teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen güvenlik korucusu Mansur Salcan (43) için tören düzenlendi..

Şehit korucu için Bingöl'de tören düzenlendi
Editör: Karamanca
05 Nisan 2017 - 08:27




Bingöl’de operasyon dönüşü teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen güvenlik korucusu Mansur Salcan (43) için tören düzenlendi.
Genç ilçesi Güzeldere köyü kırsalındaki operasyondan dönen güvenlik güçlerine pusu kuran teröristlerin açtığı ateşle şehit edilen evli ve 2 çocuk babası 43 yaşındaki korucu Mansur Salcan için Bingöl Valiliği bahçesinde tören düzenlendi. Törene, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, Anadolu Köy Korucuları ve Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, diğer protokol üyeleri, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve şehit korucunun öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, terörün amacına ulaşamayacağını vurguladı.
Bugün yine bir hüzün günü olduğunu ifade eden Vali Köşger, "Bilmiyorum ki bu İçpınarın kaçıncı şehidi. Ilıcılar’ın kaçıncı şehidi. Bu topraklar için toprağa kaçıncı şehit bu. Saymıyoruz artık saymayı bıraktık. Şunu biliyoruz bu Bingöl meydanında bu toprakların ardında sürünen sürüngenler gibi yaşayanlar değil sadece onların ağababalarını İslam coğrafyasını kan gölüne çeviren ve bugün İdlib’de kimyasal silahlarla yakan ağababalarına, emperyalist güçlerine Bingöl’den ve Bingöl ahalisinin gözündeki imanla, kararlılıkla, cesaretle ve yiğitlikle haykırıyoruz ki başaramayacaksınız. Bu ülkeyi bölemeyeceksiniz, bu bayrağı indiremeyeceksiniz. Yenibaşlardan, Ilıcalar’dan ve Bingöl’den yükselen bu sesi susturamayacaksınız. Bu vatanı bölemeyeceksiniz. Allah’ın izniyle bu ezanlar dinmeyecek. Bu bayrak inmeyecek" dedi.
Törenin ardında şehit Salcan’ın naaşı katafalktan alınarak son yolculuğuna uğurlanmak üzere merkez Ilıcalar beldesi İçpınar köyüne gönderildi.
Öte yandan Genç ilçesi Güzeldere köyü kırsalındaki operasyondan dönen güvenlik güçlerine pusu kuran teröristlerle çıkan çatışmada 1 astsubay ve 4 korucu da yaralanmıştı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum