Sivas'a 460 yataklı 2 yeni hastane

Sağlıkta 2016 yılının değerlendirilmesi ve koordinasyon toplantısında konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Sivas’ın 460 yatak kapasiteli iki yeni hastaneye kavuşturulacağını söyledi..

Sivas'a 460 yataklı 2 yeni hastane
Editör: Karamanca
30 Mart 2017 - 15:00




Sağlıkta 2016 yılının değerlendirilmesi ve koordinasyon toplantısında konuşan Sivas Valisi Davut Gül, Sivas’ın 460 yatak kapasiteli iki yeni hastaneye kavuşturulacağını söyledi.
Sivas Sağlıkta 2016 yılının değerlendirilmesi ve koordinasyon toplantısına; Vali Davut Gül başta olmak üzere ilde ki sağlık kurum ve kuruluşlarının idarecileri katıldı. Toplantıda Katılımcılar ilk olarak kurumlarının 2016 yılında sağlık alanında ki çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Toplantıda söz alan Vali Davut Gül, Yeni Numune Hastanesi’nin yanına yapılacak ek bina ile yatak kapasitesinin daha da arttırılacağını belirtip, “Cumhuriyet Üniversitesi’nde 230 yataklı çocuk ve kadın hastanesinin inşaatı devam ediyor. Bunların yanı sıra 230 yataklı yeni bir hastane daha yapmayı planlıyorlar. Bunları düşündüğümüzde 460 yataklı 2 yeni hastaneye daha Sivas kavuşmuş olacak. Özel hastanemiz birdi bu ikiye çıkıyor. Bundan sonra bize düşen şu; hastaneler arası iş birliğinin devam etmesi, hastanelerin belirli branşlarda uzmanlaşması ve şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da halka güler yüzle davranmak. Otelcilik hizmetlerimiz her geçen gün artıyor, bundan sonra da artması lazım" dedi.
Gül, sağlık alanında Sivas’ta her geçen gün çıtanın yükseldiğini belirterek, "Sivaslı şundan emin olsun; sağlık hizmetleri gerek otelcilik anlamında, gerek uzman doktor anlamında, gerekse verilen hizmet anlamında her geçen gelişiyor. Hiç bir şey beş sene önceki gibi değil, on sene önceki gibi değil, on beş sene önceki gibi değil." Şeklinde konuştu.
İlçelere de yeni hastaneler kazandırıldığını kaydeden Gül, "İlçelere yapılan hastaneler 10 yıl öncesi illere yapılan hastanelerin ayarında. En son Zara’da çok güzel bir hastane yapıldı. Yine Yıldızeli’nde çok güzel hastane yapıldı. Öncesinde Divriği’de hayırsever hastane yapmıştı. Şarkışla’da 75 yataklı çok güzel bir devlet hastanesi var. Devam eden Suşehri, Gürün devlet hastaneleri var. İnşallah Gemerek ve Kangal devlet hastaneleri de yapıldığında hastanelerimizin hepsi elden geçmiş olacak. Fiziki anlamda hiçbir mazeretimiz kalmamış olacak."dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum