Reklam

Kaçak Otomobil Operasyonunda Tarihi Eserler Ele Geçirildi

Aksaray’da yurt dışından kaçak getirilen lüks otomobilleri sattıkları iddia edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, 5 otomobil ele geçirildi..

Kaçak Otomobil Operasyonunda Tarihi Eserler Ele Geçirildi
Editör: Karamanca
30 Mart 2017 - 08:31




Aksaray’da yurt dışından kaçak getirilen lüks otomobilleri sattıkları iddia edilen şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, 5 otomobil ele geçirildi.


Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, Türkiye’ye kaçak getirilen otomobillere yönelik yaptığı çalışma kapsamında lüks araçları Gürcistan’daki ülke vatandaşları üzerine kaydettikten sonra misafir araç olarak Türkiye’ye sokup daha sonra satıldığını tespit etti. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan KOM ekipleri, 4 şüphelinin kent merkezindeki adreslerine eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, kaçak yollarla yurt dışından getirilen 5 lüks otomobil ele geçirildi. Ele geçirilen otomobillerin satışını yaptığı belirlenen A.K. (19), D.K. (31), D.G. (21) ve S.İ. (48) gözaltına alındı.


Şüphelilerden S.İ.’nin iş yerinde yapılan aramalarda da farklı dönemlere ait 17 tarihi eser bulundu. Otomobillerin işlemlerin ardından Gümrük Müdürlüğüne, tarihi eserlerin ise Müze Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum