Reklam

Kozan'da Define Katliamı 5 Ölü

Adana’nın Kozan İlçesi’nde dün gece geç saatlerde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda biri çocuk beş kişi hayatını kaybettiği olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Olayın define anlaşmazlığı için gerçekleştiği öne sürüldü.

Kozan'da Define Katliamı 5 Ölü
Editör: Karamanca
29 Mart 2017 - 07:43




Adana’nın Kozan İlçesi’nde dün gece geç saatlerde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda biri çocuk beş kişi hayatını kaybettiği olayla ilgili bir kişi gözaltına alınmıştı.


Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çokak Mahallesi’nde meydana gelen olayda Hüseyin Doğan’ın evine akşam saatlerinde geldiği iddia edilen İbrahim A.(30) adlı şahıs, evde bulunan Doğan ailesi kurşun yağmuruna tuttu. Saldırıda ağabeyinin evine misafirliğe gelen Mehmet Doğan (38), dini nikahlı eşi Ayşe Ayrancı ile ev sahibi ağabey Hüseyin Doğan, dini nikahlı eşi Fatma Yavuz ve oğlu Hakkı Doğan (8) saldırı sonrası hayatını kaybetti. Saldırıda evde bulunan 20 yaşındaki Görkem Temizkan ise şans eseri kurtulduğu evden kaçarak köylülere ve 112 acil müdahale ekiplerine haber verdi.


Köylü vatandaşlara evlerine silahlı saldırı düzenlendiğini ve ailesinin katledildiğini kaydeden Görkem Temizkan’ın ifadelerinden yola çıkan jandarma ve işbirliği yaptığı polis ekipleri olayla ilgili İbrahim A. (30) adlı vatandaşı Kozan Organize Sanayi Bölgesi’nde yakalayarak gözaltına aldılar. İbrahim A.’nın Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğündeki sorgusu devam ederken, yapılan sorgulamanın ardından zanlının jandarma ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.
Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan İbrahim A. adlı zanlının olaydan bir gün önce Mehmet Doğan’ın tarlasını sürdüğü ve katliamdan 20 dakika önce de olayda hayatını kaybeden Mehmet Doğan ile tartıştığı daha sonra Mehmet Doğan’ı ağabeyi Hüseyin Doğan’ın evinde silahla bastığı iddia edildi. Silahlı saldırı sırasında evde bulunan ve olaydan şans eseri kurtulan Görkem Temizkan adlı şahsın ifadeleri doğrultusunda zanlının Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığı ve sorgulandığı öğrenildi.


Cinayetin işlendiği gecenin ardından olay yerinde sabaha kadar bekleyen jandarma ekipleri günün ağarmasının ardından cinayetin işlendiği Hüseyin Doğan’ın evinde incelemelerde bulundular. Hüseyin Doğan’ın evinin incelendiği sırada bahçede bulunan ve olayda hayatını kaybeden Doğan ailesine ait yavru bir köpeğinde sürekli eve girmeye çalıştığı ve bir jandarma görevlisinin de yavru köpeği evden uzaklaştırmaya çalıştığı kaydedildi.


Yine olayda misafirliğe gittiği ağabeyi Hüseyin Doğan’ın evinde hayatını kaybeden Mehmet Doğan ve dini nikahlı eşi Ayşe Ayrancı’nın ağabeyine 600 metre mesafede bulunan prefabrik evde sessizliğin hakim olduğu, evin kapılarının kapalı olduğu ve kimsenin kalmadığı evde akşamdan yıkanmış ve serilmiş çamaşırlar da dikkat çekti. Yine olayın işlendiği Hüseyin Doğan’ın evinde bulunan çok sayıda küçükbaş hayvan ve yavru bir köpekte dikkat çekti.
Olayla ilgili değerlendirmede bulunan Abdullah Sarıca isimli köylü vatandaş ise her iki ailenin durumlarının iyi olduğunu, kimseye muhtaç olmadıklarını ve neden böyle bir cinayete kurban gittiklerini anlamadıklarını belirterek, köylü olarak üzgün olduklarını kaydetti.


Cinayette hayatını kaybeden Doğan kardeşlerin amcaları ismet Doğan ise; “Akşam saat sekizde ben evdeyim. O arada oturuyorum bana bir telefon geldi komşudan. Dedi ki İsmet emmi köydeki hadiseyi duydun mu dedi. Kim dedim. Beşide ölmüşler dedi. O arada tesadüfen ben jandarmayı aradım ben.


Çokak Köyü Muhtarı Üzeyir Çürük, “Ben olayın olduğu an bakkalda oturuyordum. Telefon geldi 18-20 yaşlarında bir genç kaçmış olaydan ve bir eve sığınmış. Oradaki ev sahibi beni telefonla aradı böyle böyle bir olay var beş kişiyi vurdular jandarmayı ve 112’yi arayın dediler. Bizde aradık ve müdahale ettiler. Köyün dışında oturan aileydi zaten bizimle pek ilişkisi yoktu ama iyiydiler ve kimseye zararları yoktu. Köylü olarak üzgünüz. Yedi sekiz yaşlarında çocuğa silah sıkılmış ve kadınlar ölmüş" diye konuştu.

Define

Öte yandan Hüseyin ve Mehmet Doğan'ın bir süre define arama işi yaptıklarını, daha sonra anlaşmazlık yaşadıklarını ve bu nedenle olayın gerçekleşmiş olabileceği ileri sürüldü.


YORUMLAR

  • 0 Yorum