Karaman Ak Parti'den Üç Aylar ve Regaip Mesajları

Ak Parti Karaman teşkilatı üç aylar ve Regaip Kandili nedeniyle ...

Karaman Ak Parti'den Üç Aylar ve Regaip Mesajları
Editör: Karamanca
29 Mart 2017 - 12:08




Ak Parti Karaman teşkilatı üç aylar ve Regaip Kandili nedeniyle il başkanı Nazmi Ünlü, merkez ilçe başkanı Ahmet Akca ve kadın kolları başkanı Ümit Gülin Göksoy adına birer mesaj yayımladı. Başkanların mesajları şöyle;


AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü:


Üç aylar, Allah’ın rahmetinin müminlere bol bol ikram edildiği, mağfiretinin, lütuf ve kereminin üzerimize sağanak sağanak yağdığı zaman dilimleridir.


Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili, adından da anlaşılacağı gibi, Allah-u Teâlâ’nın kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu, az ibadetlerine karşılık çok sevap verdiği, kıymeti ve değeri büyük, rağbet edilmesi gereken bir mağfiret ve rahmet gecesidir.
Rahmet ve mağfireti bol olan bu mukaddes günlerde ahlak ve erdemin, kardeşlik içinde bir arada yaşamanın, yetime, öksüze ve kimsesize kol kanat germenin, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin, kutsal değerlere saygının, insani erdemler bağlamında ulaşılabilecek en üstün değerler olduğunu hissederek Yüce Allah’tan af dilemeliyiz. İnsanlarımızın, Yaradan’a daha derin bir şükür imkânı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını temenni ediyorum.


Bu duygu ve düşüncelerle Karaman halkı başta olmak üzere, bütün İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin Milletimizin ve İslam âleminin birlik ve dirliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. 

AK Parti Karaman Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akca:


Regaip Kandili, Recep, Şaban ve Ramazan aylarını da kapsayan mübarek üç ayların başlangıcıdır. Üç aylar olarak adlandırdığımız mübarek aylardan, Recep Ayı’nın ilk kandil gecesi olan Regaip Kandili de, bugünlerden birisidir. Üç aylar, dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı ve iyiliklerin arttığı bir mevsimdir.


Bu güzel gün ve gecelerde elimizi, gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese, akraba ve dostlarımıza açmalı sevgi kardeşlik ortamının oluşması için, birliğimizin, dirliğimizin güçlenmesi için dualarımızı eksik etmemeliyiz.


Bu vesileyle Karamanlı hemşerilerimin ve tüm İslam âleminin Üç Aylarını ve Regaip Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin ülkemiz ve tüm insanlık âleminin mutluluk ve huzuruna vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum.

AK Parti Karaman İl Kadın Başkanı Ümit Gülin Göksoy:


Bir mübarek Üç aylara ve Regaip kandiline ulaşmanın manevi hazzı ve sevinci içerisindeyiz. Regaip kandili, 3 ayların da müjdecisidir.


Üç aylar diye bildiğimiz Kameri aylardan Recep, Şaban ve Ramazan ayları; arınma, bağışlanma ve ibadette yoğunlaşma aylarıdır. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Yüce Peygamberimiz bu aylarda ‘Allah’ım, Recep ve Şaban’ı bizim için bereketli eyle, bizi Ramazan ayına kavuştur’ buyurarak dua ettiği ve bizim de dua etmemizi istediği bu günlerin diğer günlerden daha fazla rahmet ve mağfiret yüklü olduğuna işaret etmektedir. 


Regaip Kandili, kendimizi yenilememiz, geçmişimizi muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için büyük bir fırsattır. Bu gecenin feyiz ve nimetlerinden tüm insanlığın faydalanması; tüm insanlığa barış ve huzur getirmesi; birlik, beraberlik, dayanışma ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vesile olmasını temenni ediyorum.


Bu duygularla, Devletimizin daim olması , milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızı her türlü tehlike ve afetlerden koruması,  bütün insanlığın huzur ve mutluluğu, barışı ve her türlü tehlikelerden muhafazasına vesile olmasını Yüce Mevla’mdan dilerim.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum