Reklam

Antalya'da 28 STK 'evet' diyecek

28 sivil toplum kuruluşundan oluşan Antalya Platformu, 16 Nisan’da ‘evet’ diyeceklerini açıkladı..

Antalya'da 28 STK 'evet' diyecek
Editör: Karamanca
29 Mart 2017 - 08:26




28 sivil toplum kuruluşundan oluşan Antalya Platformu, 16 Nisan’da ‘evet’ diyeceklerini açıkladı.
Antalya Gazeteciler Cemiyeti’nde (AGC), gazetecilerle bir araya gelen Antalya Platformu’na kayıtlı dernek ve vakıf temsilcileri, 16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumunda ‘evet’ diyeceklerini açıkladı. 28 sivil toplum kuruluşundan oluşan Antalya Platformu Başkanı Metin Doğan, "Dünya 5’ten büyüktür" sloganıyla Türkiye’nin tüm mazlum ülkelere özgüven aşıladığını ve dünyada en büyük 16, Avrupa’da ise ilk 6 ekonomiden biri haline geldiğini kaydetti. Bu büyümeyi hazmedemeyenlerin geçen yıl planlamaya çalıştıkları darbe kalkışmasının, milletin güçlü iradesi karşısında yerle bir olduğuna dikkat çeken Doğan, "Bu sefer döviz kuru ve uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları eliyle, ekonomik olarak ülkemizi yıpratma girişiminde bulunmuşlardır" dedi.

"16 Nisan politik bir tercih değil hayati bir tercihtir"
Türkiye’nin olumsuz şartlara rağmen içeride ve dışarıda güçlü duruşunu sergilemeye devam ettiğini vurgulayan Doğan, sözlerini söyle sürdürdü:
"Ülkemiz, artık yeni anayasa ve yönetim sistemiyle, gelişme ve büyümesini arttırarak devam etme kararlığındadır. 16 Nisan bu ülkede istikrarsız zemini yok edecek, umudu büyütecek, uzun hükümetler dönemini başlatacak, bu ülkenin kalkınmasının ana başlangıç noktası olabilecek bir tarih. Bu ülkenin temel sorunu istikrarsızlıktır. Parlamenter sistem bu ülkede yönetim sorunu doğurmakta ve ülkeye huzur getirmemektedir. Parlamenter sistem bu ülkenin büyümesine fırsat oluşturmadı. 93 yıllık Cumhuriyet tarihinde 65 hükümet iş başına geldi, bunların ülkeyi idare etme süresi ortalama 1,5 yıldır. Böyle bir zeminde büyüme, kalkınma olur mu? İki yılda değişen hükümetler ne zaman iş yapacak? Bir gecede artan faizleri hatırlayın. Enflasyon canavarı bizleri ne hale getirmişti bir düşünün. Onun için istikrar diyoruz. Onun için istikbal diyoruz. Onun için istiklal diyoruz. 16 Nisan politik bir tercih değil hayati bir tercihtir"

"Zincirlerin kırılacağına inanıyoruz"
’Evet’ deme sebeplerini sıralayan Doğan, ülkenin istikrarlı bir siyasi ve ekonomik yapıya kavuşmasının önünün açılacağına inandıklarını belirterek, "Yürütmenin işlerliğini hızlandıracağına ve artıracağına, yürütmeyi daha etkin ve hesap verebilir bir sisteme kavuşturacağına, devletin millet için var olduğu esası ile milletin devlet yönetiminde gerçek söz sahibi olmasını sağlayacağına, sadece seçkin ve imtiyazlı bir kesimin değil toplumun tamamının güvence altına alındığı bir ortam oluşturacağına ve vesayet sistemine son verileceğine, sözü ve kararı gerçek sahibi olan millete tevdi edeceğine, artık koalisyonlara mahkum olunmayacağına, her türlü ekonomik, sosyolojik ve kültürel müdahalelere karşı ülkeyi daha güçlü hale getireceğine, ülke sorunları karşısında milletin temsilcilerinin elini kolunu bağlayan zincirleri kıracağına inanıyoruz" dedi.
Doğan, bu sebeplerden ötürü Antalya Platformu olarak ‘Anayasa Değişikliği Paketini’ desteklediklerini ve halk oylamasında evet diyeceklerini kaydetti.

’Evet’ diyen dernek ve vakıflar
Antalya Platformu’na bağlı Akçed, Akder, Akva, Akilder, Akulder, Altınoluk Antalya Geçlik Platformu, Animder, Asder, Ansed, Ay Işığı Derneği, Birlik Vakfı, Cihannuma Derneği, Diyanet Vakfı, Diyanet-Sen, Eğitim Bir Sen, Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, İhh Antalya, İlahiyat Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İmhantalya, Kent ve Medeniyet Derneği, Kırmızı Kitaplar Derneği, Kutup Yıldızı Gençlik Derneği, Liman Eğitim Derneği, Radyo Mercan, Sözler Kültür ve Eğitim Derneği, Tügva, Yeryüzü Vakfı ‘evet’ diyeceklerini açıkladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum