Reklam

Darbe gecesi sela verdiği için darp edilen imamın davası sonuçlandı

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, Karabayır Bağları Camii İmamı Ali Türk’ün saldırıya uğraması ile ilgili açılan ve 2 kişinin yargılandığı davada bir sanık beraat ederken diğer sanık 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı..

Darbe gecesi sela verdiği için darp edilen imamın davası sonuçlandı
Editör: Karamanca
29 Mart 2017 - 07:55




15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, Karabayır Bağları Camii İmamı Ali Türk’ün saldırıya uğraması ile ilgili açılan ve 2 kişinin yargılandığı davada bir sanık beraat ederken diğer sanık 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Olay gecesi sela verdiği için camiye giren şahıslar tarafından darp edilen cami imamı Ali Türk’ün şikayeti üzerine 2 kişi hakkında dava açılmıştı. Duruşma sonrası mahkeme heyeti, saldırıyı gerçekleştiren sanık Alper Yılmaz’a beraat verirken, diğer sanık Özcan Yılmaz’ı 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı.
Davada imam Ali Türk’ün savunmasına; Osmanlı Ocakları Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Avukat Yasin Özkeçeci ve İl Başkan Danışmanı Avukat Ramazan Mutlu Keskin ve Avukat Mustafa Özcan katıldı. Duruşmayı, imam Ali Türk’ün arkadaşları ve Osmanlı Ocakları il ve ilçe teşkilatları da yanında yer aldı.
Karar sonrası adliye önünde toplanan tek bir cümle ile olayı özetleyen Osmanlı Ocakları üyeleri, "Verilen ceza ne olursa olsun, Osmanlı Ocakları ve milletin gönlünde idama çarptırıldılar" dediler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum