Reklam

Üniversite öğrencilerinden uyuşturucu karşıtı kısa film

Denizli Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) okuyan bir grup öğrenci, Yeşilay Haftası nedeniyle uyuşturucu bağımlılığını konu alan bir kısa film çekip sosyal medyada paylaştı..

Üniversite öğrencilerinden uyuşturucu karşıtı kısa film
Editör: Karamanca
27 Mart 2017 - 07:35




Denizli Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) okuyan bir grup öğrenci, Yeşilay Haftası nedeniyle uyuşturucu bağımlılığını konu alan bir kısa film çekip sosyal medyada paylaştı.
PAÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencisi Samet Önder, arkadaşlarıyla birlikte Yeşilay Haftası kapsamında çektiği ‘tutsak’ isimli kısa filmi sosyal medyada paylaştı. Yeşilay Denizli Şubesi ile irtibata geçen gençler, filmin kullanılması için öneride bulundu. Öneriyi kabul eden Yeşilay, genel merkezin vereceği onayın ardından filmi, kendi sitesinde ve sosyal medya hesabında kullanmayı planlıyor. Film, 23 yaşında uyuşturucu bataklığına düşmüş bir gencin karanlık yaşamını konu ediniyor. Gencin hem çocukluk anıları canlandırılıyor, hem de uyuşturucuya başlama ve kullanma süreçleri hüzünlü bir şekilde yansıtılıyor.
Filmde uyuşturucu bağımlısı gencin çocukluğunu oynayan 3’üncü sınıf öğrencisi Ali Selçuk Türkmen, “Çocukluk rolü iyiydi, ama çocuğun büyüyünce uyuşturucu kullanması kötüydü. Uyuşturucu kullanmayın, hasta ediyor, öldürebiliyor. Zaten bir kere kullanıldığında bağımlılık yapıyor. Filmde de gösterdiğimiz gibi insanlar ölebilir” dedi.

“Filmde bile uyuşturucu bağımlısı olmak beni çok yıprattı”
Yeşilay haftası kapsamında farkındalık oluşturmak için böyle kısa bir film çektiklerini belirten uyuşturucu bağımlısı genci canlandıran Osman Kömür, filmde bile uyuşturucu bağımlısı olmanın çok yıpratıcı olduğunu kaydetti. Kömür, “Biliyoruz ki, Anadolu’da anne ve babalar çocuklarını zor şartlarda yetiştiriyor. Çocuklar bunun farkında olmalılar, uyuşturucu gibi bağımlılık yapan maddeleri kullanmamalılar. Kendilerini, anne ve babalarını, arkadaşlarını üzmemeliler. Kendilerinin farkında olmalılar, umarım bu film ulaşması gereken kitleye ulaşır ve gençlerimiz daha dikkatli olur. Kendilerini daha farklı alanlara yöneltirler, spor gibi, eğitim gibi başka hobiler edinirler. Böyle bir halde olsam ben düşündüm, filmde bile uyuşturucu bağımlısı olmak, beni çok yıprattı, düşündürdü” diye konuştu.
Yaptıkları kısa filmler arasında ikinci sosyal proje olduğunu belirten filmin yönetmeni PAÜ Türkçe Öğretmenliği 3’üncü sınıf öğrencisi Samet Önder, daha önce de öğretmenlerin kıymeti ile ilgili bir kısa film çektiklerini belirtti. Önder, “Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili bir kısa film çektik. Tabi uyuşturucu dönüşü olmayan bir yol gibi, karanlık bir yol gibidir. Gerçekten bağımlılığa dönüşen uzun bir süreçtir. Umarım vermek istediğimiz mesaj yerine ulaşır ve mücadele eden kardeşlerimiz, sorunlarını başarıyla atlatırlar” şeklinde konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum