Reklam

Dosteli Erdemli'ye uzandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli ailelere yardım amacıyla oluşturulan Dosteli Marketin ikincisi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katıldığı törenle Erdemli’de açıldı..

Dosteli Erdemli'ye uzandı
Editör: Karamanca
26 Mart 2017 - 08:34




Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dar gelirli ailelere yardım amacıyla oluşturulan Dosteli Marketin ikincisi, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katıldığı törenle Erdemli’de açıldı.
Törende konuşan Başkan Kocamaz, her zaman zor durumda kalan vatandaşların yardımına koştuklarını belirterek, “Vatandaşlarımıza kart veriyoruz. Burada para geçmiyor. Her karta her ay belli miktarda puan yükleniyor, vatandaşımız neyi arzu ediyorsa gelip buradan o kartla alıyor. Bünyemizde bir Mersin Araştırma Merkezi kurduk. Arkadaşlarımız kapı kapı Mersin’i dolaşarak insanların durumunu tespit ediyor. Hem gelir durumlarını ölçüyorlar hem de varsa engelli veya yaşlıları tespit ediyorlar. Eğer böyle durumlar varsa da gücümüz yettiğince vatandaşlarımıza bu şekilde katkı sunuyoruz. Ayrıca 3 yıl içinde 23 bin öğrenciye aylık 100 lira, toplamda 900 lira eğitim yardımı yaptık. 4 yıllık fakülteleri kazanan tüm öğrencilere o desteği veriyoruz. Bunun dışında okullarda kırtasiye yardımları da yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bu tür desteklere ihtiyacı var. Hükümet ve yerel yönetim olarak bizler vatandaşlarımızın bu ihtiyaçlarını giderme gayretindeyiz" dedi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi dualar eşliğinde kesilerek Dosteli Market Erdemli Şubesi vatandaşın hizmetine açıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum