Reklam

Ak Parti Karaman Basınıyla Bir araya Geldi

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Referandumla neyi oyladığımızı milletimiz çok iyi biliyor. Türkiye gelişiyor, Avrupa bunun için karın ağrısı yaşıyor. ‘Evet’ diyerek Türkiye’nin önündeki engelleri kaldıracağız, 17 Nisan sabahı ‘EVET’ ile daha büyük bir Türkiye’ye uyanacağız” dedi..

Ak Parti Karaman Basınıyla Bir araya Geldi
Editör: Karamanca
26 Mart 2017 - 12:16




TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Recep Konuk, “Referandumla neyi oyladığımızı milletimiz çok iyi biliyor. Türkiye gelişiyor, Avrupa bunun için karın ağrısı yaşıyor. ‘Evet’ diyerek Türkiye’nin önündeki engelleri kaldıracağız, 17 Nisan sabahı ‘EVET’ ile daha büyük bir Türkiye’ye uyanacağız” dedi.


AK Parti Karaman Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı, Recep Konuk, AK Parti Karaman İl Başkanı Nazmi Ünlü, AK Parti Karaman Milletvekili Recep Şeker, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer ile birlikte Karaman’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak Karaman’da yapımı devam eden projeler ve yeni yatırımlara ilişkin bilgiler de veren Recep Konuk, Karaman’ın çözülmedik sorunu kalmayacağını ifade etti. Konuk, hızlı tren çalışmalarıyla ilgili hukuki süreçlerden dolayı gecikme yaşanmış olabileceğini ancak Konya-Karaman arası elektrifikasyon çalışmalarının başlatıldığını ve hızlı trenin 2018 itibariyle hizmet vermeye başlayacağını belirtti. Havaalanının yatırım programına dâhil edilmesinde büyük çaba sarf ettiklerini ve Karaman Havaalanının programa alınmasını sağladıklarını da kaydeden Başkan Recep Konuk, Karaman’a kurulması planlanan Serbest Bölge ile ilgili de önemli mesafe kat ettiklerini ve önümüzdeki günlerde sonuç almak için çalıştıklarını söyledi.

"17 Nisan sabahı ‘Evet’ ile daha büyük bir Türkiye’ye uyanacağız"
Referandum sürecini de değerlendiren ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin açıklamalarda da bulunan Konuk, mevcut sistemin Türkiye’nin gidişatında yetersiz kaldığını ve sisteme dair yaşanan sorunların yeni anayasa ile çözüme kavuşacağını ifade etti. Konuk, “Ülkenin kaynak kullanımındaki israfların da önüne geçilmesi için bu düzenlemenin geçmesi gerekiyor. 17 Nisan sabahı ‘Evet’ ile daha büyük bir Türkiye’ye uyanacağız. Şunu unutmamamız gerekiyor, eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı, 28 Şubat ve daha önceki durumlarda olduğu gibi, kaynaklarımız yine dışarıya aktarılacaktı. Sistem bizi ileri taşıyamıyor eksikleri var. Yeni sistem parlamentonun yasama niteliğini ön plana çıkaracak, güçlü yönetim oluşturacak ve sisteme dışarıdan müdahaleyi bitirecektir. Yeni anayasa ülkemizin tarihindeki ihtişamlı günlerine kavuşmasının anahtarıdır. Karaman, bundan önceki seçimlerde olduğu gibi 16 Nisan’da yeni anayasa için yapılacak halk oylamasında yüksek katılım ve güçlü ‘Evet’ ile üzerine düşeni yapacaktır. Bundan şüphemiz yok” diye konuştu.

“Türkiye’nin üniter yapısı anayasa’nın güvencesi altındadır”


Basın toplansının ardından Karaman Mutlular Derneğini ziyaret ederek dernek üyeleriyle bir araya gelen Konuk, burada da anayasa değişikliğini anlatmaya devam etti. Eyalet sistemine geçilecek denilerek milletin kafasını karıştırmaya çalıştıklarını ifade eden Konuk, “Biz rejimi değil sistemi değiştiriyoruz. Almanya parlamenter sistem ama orada eyaletler var. Üniter yapı ya da eyalet sistemi parlamenter sistemle, başkanlık sistemiyle alakalı değil, devletin tercihidir. Türkiye sistemini belirlemiş, üniter yapı olacak demiş. Bunu kim nasıl değiştirecek. Anayasanın ilk dört maddesi değiştirilmiyor. Üniter yapı kararname ile değişmez, değişemez. Türkiye’nin üniter yapısı Anayasa’nın güvencesi altındadır. Türkiye doğru bir yolda ilerliyor. Şunu da belirtelim, bu yolu Sayın Devlet Bahçeli açtı. Allah razı olsun. Ahir ömrünün en iyi işini yaptı. Bahçeli sistemin işlemediğini tecrübeyle biliyor. O yüzden teklif etti. Bir kez daha huzurunuzda Sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. MHP’li Başkanlarla görüşüyoruz onlarda sahada çalışıyorlar. Bu birlikten Türkiye kazançlı çıkacaktır” şeklinde konuştu.

“Evet diyerek Türkiye’nin önündeki engelleri kaldıracağız”


Sistemin sağlıklı işlemediğini ve yaşanan uyuşmazlıkların darbe girişimleriyle sonuçlandığını belirten Konuk, “Bu darbelerden nemalananlar ise yabancı devletler oluyor. Darbeler hükümetin değişmesiyle sonuçlanmıyor bu ülkenin kaynağının başkalarına akmasıyla sonuçlanıyor. Bu da ülkemizin ekonomik anlamda güçlenmesinin önüne geçiyor. Asıl amaçladıkları da bu zaten. Türkiye güçlenmesin, büyümesin istiyorlar. İşte 16 Nisan’da milletimiz ‘Evet’ diyecek, Türkiye gelişecek, Türkiye ileri gidecek, bunu milletimiz görüyor, referandumla neyi oyladığımızı biliyor. Türkiye gelişiyor, Avrupa bunun için karın ağrısı yaşıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz, ‘Evet’ diyerek Türkiye’nin önündeki engelleri kaldıracağız, 17 Nisan sabahı ‘Evet’ ile daha büyük bir Türkiye’ye uyanacağız” ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum