Reklam

Kızkalesi Sahilleri Yaza Hazırlanıyor

Mersin’in Erdemli Belediyesi, Kızkalesi sahilinde temizlik ve yeşillendirme çalışmaları yapıyor..

Kızkalesi Sahilleri Yaza Hazırlanıyor
Editör: Karamanca
23 Mart 2017 - 13:19




Mersin’in Erdemli Belediyesi, Kızkalesi sahilinde temizlik ve yeşillendirme çalışmaları yapıyor.
Erdemli’de bulunan ve denizin içerisinde kalesi olması sebebiyle özel bir turizm potansiyeli olan Kızkalesi’nde, Erdemli Belediyesi turizm sezonu öncesi çalışmalara başladı.
Kızkalesi’nin çok ayrı özelliği olduğunu belirten Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Kızkalesi’ni turizmin göz bebeği bir yer haline dönüştürmek için önemli projelere imza attıklarını söyledi. Bu anlamda belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini dile getiren Tollu, "Vatandaşın ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini yanımıza alarak Kızkalesi’nin var olan turizm potansiyelini daha yukarılara çıkarmak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışarak Kızkalesi sokaklarını çiçeklerle süslüyor. Sahilde kapsamlı bir temizlik ve düzenleme çalışması yapıyor. Sosyal tesisimiz de faaliyete geçti. Otopark ve Pazaryeri kullanıma hazır. Kızkalesi’nin tüm sokaklarına sıcak asfalt çalışması yapıyoruz. Sahilde oluşturduğumuz Türk bayrağı eşliğindeki Kızkalesi yazısı görsel bir şölen sunmaktadır. Kızkalesi’yle ilgili daha birçok proje hayata geçirilerek bu şirin beldemizi turizmde zirveye ulaştıracağız" dedi.
Erdemli Belediyesi’nin ufku açık bir belediye olduğuna vurgu yapan Tollu, Kızkalesi ile ilgili projeleri arasında film festivali olduğunu da söyledi. Bu yıl, kısa film festivali olarak düzenleyecekleri projenin önümüzdeki yıllarda hem kısa film hem de uzun metrajlı film festivali şeklinde gerçekleştireceklerini kaydeden Tollu, Kızkalesi’nin hak ettiği değeri kendi dönemlerinde gördüğünü kaydetti. Kızkalesi ile ilgili tek yetkili kurumun Erdemli Belediyesi olmadığını, turistlik yerin altyapısından, turistlik, tarihi dokularına kadar birçok kurumun sorumluluğu olduğunu vurgulayan Tollu, "Hep birlikte el ele vermeliyiz. Mersin Büyükşehir Belediyesi, MESKİ, Erdemli Belediyesi üzerine düşenleri fazlasıyla yapıyor. Hatta bugüne kadar yapılmamış olanı yani çoktan yapılması gerekenleri yapıyoruz. Kızkalesi bizim tüm Mersin’in hatta ülkemizin göz bebeğidir. Hep birlikte sahip çıkalım” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum