Malatya'daki kanlı kafeterya baskınının görüntüleri ortaya çıktı

Malatya’da bir kafeteryada 2 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayın ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerin sorguları sürerken polis olayın yaşandığı kafeterya önünde güvenlik önlemini sürdürüyor..

Malatya'daki kanlı kafeterya baskınının görüntüleri ortaya çıktı
Editör: Karamanca
22 Mart 2017 - 14:28




Malatya’da bir kafeteryada 2 kişinin ölümü, 10 kişinin yaralanması ile sonuçlanan olayın ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Gözaltına alınan şüphelilerin sorguları sürerken polis olayın yaşandığı kafeterya önünde güvenlik önlemini sürdürüyor.
20 Mart Pazartesi günü Kanalboyu’ndaki bir kafeteryada işletme sahipleri ile bir grup arasında yaşanan karşılıklı silahlı çatışmada 12 kişi yaralanmış, hastaneye kaldırılan yaralılardan 2’isi hayatını kaybetmişti. Olayın ardından gözaltına alınan şüphelilerin Asayiş Şube Müdürlüğündeki sorgusu devam ederken, olayın yaşandığı kafeterya çevresinde polisin aldığı güvenlik önlemleri sürüyor.
Öte yandan, silahlı çatışmanın yaşandığı kafeterya içerisinden olay sonrası cep telefonu ile çekilen görüntü olayın vahametini de ortaya koydu. Kafeteryanın her yerinin adeta kan gölüne döndüğü görüntülere yansırken, duvarlarda bile kan izlerinin olması dikkat çekti. Bu arada 4’ü pompalı tüfek 10 silahın kullanıldığı iki grup arasındaki çatışmanın ardından kafeterya mühürlendi.

CHP olayı meclise taşıdı
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise 2 kişinin ölümü ve 10 kişinin yaralanmasına neden olan olayı TBMM’ye taşıdı. Ağbaba Malatya’daki olayla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması istemi ile meclise soru önergesi sundu.
Milletvekili Ağbaba, olaya karışan şüphelilerin büyük bir bölümünün sabıka kaydının bulunduğunu anımsatarak olayın yaşandığı kafeteryanın 4 gün önce de kurşunlandığını söyledi. Malatya’nın en işlek caddelerinden biri olan Kanalboyu’nda yeterli emniyet tedbirinin alınmadığını ileri süren Ağbaba, olaya müdahale eden 112 ambulanslarında ise doktor sayısının yetersiz olduğunu iddia etti. Ambulanslarda sağlık personeli olarak 17-18 yaşlarında acil tıp teknisyeninin bulunduğunu ve yaralılara ilk müdahale sırasında sıkıntılar yaşandığını iddia eden Ağbaba, 2 bakana yönelttiği soru önergesinde olayla ilgili güvenlik ve sağlık konusunda ihmal olup olmadığını sordu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum