Vali Süleyman Tapsız 'Yaşlılar Bizim En Değerli Varlıklarımız'

Karaman Valisi Süleyman Tapsız, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi..

Vali Süleyman Tapsız 'Yaşlılar Bizim En Değerli Varlıklarımız'
Editör: Karamanca
22 Mart 2017 - 11:47




Karaman Valisi Süleyman Tapsız, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.


Vali Süleyman Tapsız’ın Yaşlılar Haftası münasebetiyle gerçekleştirdiği ziyaretlere eşi Dr. Ayşe Tapsız da eşlik etti. Vali Tapsız ve eşi ilk olarak Çeltek Mahallesinde ikamet eden 100 yaşın üzerinde olan ve 75 yaşındaki gelini ile birlikte yaşayan Cemile Sarı’yı ziyaret etti. Vali Tapsız ve eşinin ikinci durağı Ali Şahane Mahallesinde ikamet eden 87 yaşındaki Kore Gazisi Karazor Balli oldu. Hastalığı nedeniyle 18 Mart Şehitler Günü programına katılamayan Balli’yi ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Tapsız, Kore Gazisi Balli’nin Karaman Devlet Hastanesinde tedavi görmekte olan eşinin tedavisinin yapılması ve yakından ilgilenilmesi için Hastane Başhekimine talimat verdi.
Yaşlılar Haftası nedeniyle gerçekleştirdikleri ev ziyaretlerinde Vali Tapsız, “Yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüz ve değerlerimizi yarınlara taşıyan hayattaki en değerli varlıklarımızdır. Ne yaparsak yapalım üzerimizdeki emeklerini ve haklarını asla ödeyemeyeceğimiz, bizleri bugünlere getiren büyüklerimiz, toplumumuzu ayakta tutan temel direklerimizdir” dedi.


Varlıklarıyla hayatı anlamlı kılan, hayata dair sahip oldukları tecrübeleriyle geleceğe ışık tutan yaşlıların, yeri ve saygınlığı itibariyle kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten Vali Tapsız, yaşlıların sadece belirli gün ve haftalarda değil yılın her günü hatırlanması gereken, sevilmeye ve hürmet edilmeye layık en değerli varlıklar olduğunu söyledi.


Vali Tapsız, “Sahip olduğumuz inancımız ve değerlerimiz, yaşlıların yalnızlaşmasına ve yalnızlığa mahkum edilmesine asla müsaade etmeyen şefkat ve merhamet dolu bir anlayışı hakim kılmıştır. Bu anlayışın hakim olduğu bir toplum ise varlığını ve birliğini daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edecektir” dedi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum