Reklam

Yüksel Büyükkarcı 'Türk'ün Bahar Bayramı Kutlu Olsun'

Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı Nevruz Bayramı nedeniyle yayımladığı

Yüksel Büyükkarcı 'Türk'ün Bahar Bayramı Kutlu Olsun'
Editör: Karamanca
22 Mart 2017 - 07:50




Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı Nevruz Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, yıllardır coşkuyla kutlanan ve ortak bir kültür değeri olan Nevruz Bayramı’nın hayırlar getirmesini temenni etti.

Büyükkarcı mesajında; ‘’Nevruz, Türk Milleti’nin yüz yıllardır süregelen birliğinin simgesi, kardeşliğin ve kader ortaklığının nişanesidir. Nizamü'l  Mülk'ün Selçuklu astronomlarına hazırlattığı Celali Takvimi’ne göre yılbaşı olarak kabul edilen Nevruz, gece ile gündüzün eşitlendiği gündür. Aşkla yanan ve körüklenen Nevruz ateşi, yayıldığı tüm coğrafyalardaki engin Türk kültürünün tezahürüdür. Öte yandan Nevruz, iyilerin mükâfatlandırılıp, kötülerin cezalandırıldığı ve zorluklarda yardımcı olup bolluğa kavuşturan Hıdırellez’in arifesidir.

Bu bakımdan medeniyet, kültür ve yaşam alanımız olan kadim yurdumuzu sıkıntıya sokmaya çalışanlara karşı mücadelemizi tarih, örf ve ananelerimizden aldığımız güçle, tıpkı Nevruz gibi Diriliş ruhu ile vereceğiz. Hizmetlerimizde de Nevruz’dan ilham alacağız, her yenibaharda yeni çiçeklerin açmasına, yeni hizmetlerin hayata geçmesine gayret edeceğiz. Bu Nevruz’da bahçe yollarına döşediğimiz kilitli taşların, ilçe merkezinde tamamladığımız çevre düzenleme çalışmalarımızın, mezarlıklarımızın, camilerimizin, yollarımızın yani her hizmetimizin yanı başında açacak çiçekler.

İnsanlık için, yaşamı kolaylaştırmak için, sıkıntıları gidermek ve refah düzeyini artırmak için, ilçemizin her bir noktasına dokunmamız, hep daha iyisi için yeniden dizayn etmemiz gerektiğini biliyoruz. Kadını, erkeği, tarihi, geleneği, göreneği, çiçeği ve böceği ile Ayrancı tablosuna karşı ressam olma borcumuz olduğunun farkındayız, Daha çok çalışacağız, başaracağız. Bu duygu ve düşüncelerle Necip Milletimizin Nevruz Bayramı’nı kutluyor, esenlikler diliyorum’’ sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum