Reklam

MHP Kars'ta 16 Nisan öncesi Seçim Koordinasyon Merkezi açtı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı’nca 16 Nisan öncesi Seçim Koordinasyon Merkezi açtı..

MHP Kars'ta 16 Nisan öncesi Seçim Koordinasyon Merkezi açtı
Editör: Karamanca
21 Mart 2017 - 10:45




Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars İl Başkanlığı’nca 16 Nisan öncesi Seçim Koordinasyon Merkezi açtı.
MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, Kağızman Belediye Başkanı Nevzat Yıldız, Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Oğuz Güngör ve çok sayıda partilinin açılışını yaptığı Seçim Koordinasyon Merkezi’nde konuşan MHP İl Başkanı Yaver Özcan, Türk Milliyetçilerinin her zaman devletinin yanında olduğunu belirtti.
Özcan, “Referandum Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’miz için, milletimiz için, vatanımız için çok isabetli ve hayırlı bir karar olduğunu biz biliyoruz. Kamuoyunda özellikle Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarıyla alakalı, MHP’nin tabanı hayır diyor, MHP işte bu işe sıcak bakmıyor diye bir algı operasyonu yaratılıyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin tabanu Genel Başkanımızın doğrultusunda MHP’ye mensup Türk Milliyetçi olan herkes bu referandumda evet diyecektir” dedi.
“CHP başta olmak üzere, HDP, FETÖ, PKK ve uzantıları, rejim değişikliği yapılıyor diye bir yaygara koparmışlar”
Biz buna inanıyoruz. Bunun kamuoyunda, parti tabanımızda, Ülkü Ocakları’nın tabanında bunun böyle olduğunu biliyoruz. Biz yine muhalefetiz, muhalefet edeceğiz diyen Özcan,
CHP başta olmak üzere, HDP, FETÖ, PKK ve uzantılarının, rejim değişikliği yapılıyor diye yaygara koparttıklarını söyledi.
MHP Kars İl Başkanı Yaver Özcan, “Ama 15 Temmuz’da yaşadığımız hepimizin yaşadığı, Türkiye’mizin çok ağır bir bedel ödemekten kurtulduğu bir süreçten sonra siyasetin konuları değişmiştir. Şimdi önemli olan, bizim için, MHP’liler için, siyasetten önce vatanın birliği, bekası, Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar olmasıdır. Siyaset olsun diye ilke önce ilkem, milletim, sonrada partim diyen bir yapıya sahip değiliz. Biz gerçekten de önce ülkem ve milletim diyoruz. Ve onun için siyaseti bugün itibariyle ikinci planda tutarak, bugün Avrupa devletlerine bakanlarımızın alınmadığı, işte ekonomik ambargolarla doların bir çıkıp, bir indiği, dış güçlerin Türkiye üzerine operasyon yaptığı bir kutsal vatanın evlatlarıyız. Dolayısıyla birinci önceliğimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin payidar olması, güçlü olması, bu dış güçlerin baskısından, boyunduruğundan kurtulup daha sonrasında siyaset zaten yapılıyor. Özellikle bir grubun rejim değişikliği ile alakalı, referandum ile alakalı, rejim değişikliği var diye yoğun bir şekilde yaygara yaptığını hepimiz biliyoruz. Bunu yapanlar CHP başta olmak üzere, HDP, FETÖ, PKK ve uzantıları, rejim değişikliği yapılıyor diye bir yaygara koparmışlar. Türkiye’de bir rejim değişikliği yok. Türkiye’de sadece hükümet etme sistemi değişiyor” diye konuştu.
“Türk Milliyetçilerinin, Türkiye’nin, Türk milletinin değerlerini düşünerek bu referandumda evet demeleri çok ama çok elzemdir”
Türk Milliyetçilerinin bu referandumda evet demelerinin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Başkan Yaver Özcan, “MHP yaptığı el ilanlarında MHP’nin neden evet dediği, MHP’nin referandumla alakalı tavrının ne olduğu bu broşürlerde yazıyor. Bizim hayır diyenleri, MHP niçin evet dediği noktasında bilinçlendirip, bir rejim değişikliğinin söz konusu olmadığını, herkese anlatmamız elzemdir. Çünkü Türkiye’miz gerçekten çok zor günler geçiriyor. Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bugün ekonomik baskılar, daha sonrasında Avrupa devletlerinde demokrasiden, medeniyetten, çok kültürlülükten bahseden Avrupa Devletlerine bakanların alınmayışı, kapılardan geri döndürülmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından gerçekten çok zor bir durum. Ben bir Türk Milliyetçi olarak bunu kaldıramıyorum. Bunun AK Parti’nin bakanı olmasının bir önemi yok. Yok sonuçta Türk bakan, bakan sıfatı, diplomatik kimliği olan bir bakan Avrupa devletlerine gidiyor. Bize demokrasi dersi veren, biz Avrupa insan hakları dersi veren, bize şunları şunları yapın diye dayatan Avrupa, kapıdan almıyor. Almanya bize sürekli demokrasiden, ilerlemeden bahseden Almanya, PKK’nın mitingine, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerine müsaade ediyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bakanlarının vatandaşlarıyla buluşmasına müsaade etmiyor. Bunu Türk Milliyetçilerinin kabul etmesi, Türk Milliyetçilerinin içine sindirmesi mümkün değildir. Böyle bir ortamda, bütün Dünya devletlerinin üzerimize gelirken, yanımızda Suriye’de bir takım oyunların döndüğü, savaşın olduğu, PYD denen grupların, terör gruplarının Amerika ile iş tuttuğu, İngiliz’in, Yahudi’nin, yer aldığı, bir taraftan Irak, terör örgütlerinin yuvası olmuşken, diğer taraftan Yunanistan darbe girişiminde bulunan askerleri alıp vermiyorken, Türk Milliyetçilerinin bu noktada eline vicdanına koyarak Türk milletinin bekası noktasında parti kimliğini ikinci plana atarak, birinci planda Türkiye’nin, Türk milletinin değerlerini düşünerek bu referandumda evet demeleri çok ama çok elzemdir” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından MHP Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Başkan Yaver Özcan, partilerle bir araya geldi. Başkan Özcan ve beraberindekiler, 16 Nisan’da neden evet denilmesi gerektiğini partililere ve vatandaşlara anlattılar.
MHP İl Başkanı Yaver Özcan, kapı kapı gezerek Türkiye’nin bekası için çalışacaklarını sözlerinde ekledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum