Reklam

Mut'ta Nevruz Kutlamaları

Mersin’in Mut ilçesindeki Nevruz Bayramı düzenlenen etkinlikle kutlandı..

Mut'ta Nevruz Kutlamaları
Editör: Karamanca
21 Mart 2017 - 11:10




Mersin’in Mut ilçesindeki Nevruz Bayramı düzenlenen etkinlikle kutlandı.


Mut Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen kutlamalara, Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, Jandarma Kıdemli Başçavuş Mehmet Malgır, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Murat Güney, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Müftü Mustafa Öztürk, mülki amirler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlamalara katılan misafirlere sıkma, ayran ve tatlı ikram edildi.


Etkinlikte konuşan Mut Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Ali Çetin, "Nevruz, kuzey yarımkürede başta Türkler olmak üzere birçok halk ve topluluk tarafından yılbaşı olarak da kutlanır. 21 Mart bütün varlıklar için uyanış, diriliş günü olarak kabul edilerek, Nevruz/Yeni gün bayramı adıyla kutlanır. Orta Asya’da yaşayan Türkler, Anadolu Türkleri ve İranlıların yılbaşı olarak kabul ettikleri güne Nevruz adı verilir ki, yeni gün anlamına gelir ve gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart Orta Asya’dan Avrupa’ya kadar Türklerin yaşadığı coğrafyalarda bayram olarak kutlanır. Nevruz, asırlarca Türk İslam coğrafyasında barışa, kardeşliğe ve kucaklaşmaya işaret etmiştir. Bu kutlu bayramda bereket ve sevgi kenetlenmiştir. Dayanışma ve bütünleşme, saygı ve nezaket iç içe geçmektedir. Temennimiz baharın müjdesini haber veren nevruzun ülkemizde ve Türkistan İslam dünyasında karışıklığa son vermesi, milletimizi çepeçevre kuşatan belaların ve felaketlerin yok olması için fırsatlar olmuştur” dedi.


Etkinlikte, halk oyunları ekibi gösteri yaparken, öğrenciler tarafından şiirler okundu, ateşler yakılarak demir dövüldü. Ardından müzik, skeç, geleneksel oyunlar sergilendi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum