Evden uzaklaştırılma kararını bozan 79'luk adama 7 gün hapis

Diyarbakır’da eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla evden uzaklaştırılan ancak karara muhalefet ettiği ileri sürülen 79 yaşındaki Nasrettin Şitil, 7 gün hapis cezasına çarptırıldı..

Evden uzaklaştırılma kararını bozan 79'luk adama 7 gün hapis
Editör: Karamanca
20 Mart 2017 - 09:30




Diyarbakır’da eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle mahkeme kararıyla evden uzaklaştırılan ancak karara muhalefet ettiği ileri sürülen 79 yaşındaki Nasrettin Şitil, 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesi İskenderpaşa Mahallesi’nde ikamet eden 79 yaşındaki Nasrettin Şitil, 49 yaşındaki eşi S.Ş.’ye şiddet uyguladığı gerekçesiyle, Aile Mahkemesince alınan tedbir kararıyla 6 ay süreliğine evden uzaklaştırıldı. Ancak, S.Ş., eşi Şitil’in karara muhalefet edip, eve girdiğini iddia ederek, şikayette bulundu. İmza için emniyete çağrılan Şitil, gözaltına alınarak, dün adliyeye sevk edildi. Şitil, hakkında 7 gün hapis cezası verilerek, cezaevine gönderildi.
Nasrettin Şitil’in oğlu Murat Şitil, babasının mahkemeye çıkarılmadan tutuklanmasına karar verildiğini ileri sürerek, “79 yaşındaki bir insan 49 yaşındaki bir insana nasıl şiddet uygulayabiliyor. O fiziksel gücü nerede bulabiliyor. Kadına şiddete hepimiz karşıyız. Kadına şiddet uygulayan kim olursa olsun mutlaka cezaların en ağırını alsın. Babam mahkemeye çıkmadı. Sadece eşinin yapmış olduğu başvuru üzerine otomatikman verilen karar doğrultusunda babamın tutuklanmasına karar verildi ve cezaevine gönderildi” dedi.
Babasının imza için emniyete çağrıldığını ve orada tutuklama kararını öğrendiklerini ifade eden Şitil, “Bize yapılan tebligatta babamızın imza için emniyete gelmesi söylendi. Emniyete geldiğimizde babamızın bu konu ile ilgili tutuklaması olduğunu öğrendik. Eşi, babamızın ikinci karısı yani üvey annemiz. Hiçbir tanık yok. Babamız ayakta duramayacak kadar yaşlı ve rahatsız” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum