Belediye başkanından gazilere makam aracı jesti

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen tören alanından Şehitlik Anıtı’na kadar gaziler makam araçlarında taşındı..

Belediye başkanından gazilere makam aracı jesti
Editör: Karamanca
18 Mart 2017 - 11:42




Konya’nın Beyşehir ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen tören alanından Şehitlik Anıtı’na kadar gaziler makam araçlarında taşındı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Atatürk Anıtı önündeki törenin sona ermesinin ardından 2 Kore gazisini makam aracına bindirdi. Makam şoför koltuğuna da oturan Özaltun, şehitlik anıtına kadar kullandığı araçla gazilere jest yaptı.
18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Alper Arıkan, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Buğra Türker, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, daire amirleri, şehit aileleri ve gaziler ile sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerin temsilcileri, öğrenciler katıldı.
Atatürk Anıtı’na çelenk sunumlarının yapılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin olarak yapılan konuşmalar ve öğrenciler tarafından okunan şiirlerin ardından 18 Mart Şehitleri Anma günü dolayısıyla açılan fotoğraf sergisi gezildi. Ardından tören alanında protokol, katılımcılar ile vatandaşlara Çanakkale’de çoğu şehit düşen Türk askerinin tek öğüne düşen günlük yemek istikhakı olan üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.
Buradaki törenin son bulmasının ardından program Şehitler Anıtı ziyareti ile devam etti. Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, törene katılan Kore gazilerinden 2’sini makam aracına bindirerek ardından şoför koltuğuna oturdu ve anıta kadar götürdü. Gaziler, yaptığı bu jestten dolayı Başkan Özaltun’a teşekkür etti.
Şehitler Anıtı’nda okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından buradaki program sona erdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum