Reklam

Akşehir'de Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri

Konya’nın Akşehir ilçesinde Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle çeşitli etkinliklerle düzenlendi..

Akşehir'de Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü etkinlikleri
Editör: Karamanca
18 Mart 2017 - 12:34




Konya’nın Akşehir ilçesinde Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle çeşitli etkinliklerle düzenlendi.
Garnizon Şehitliğinde anıta çelenklerin sunulmasıyla başlayan programa İlçe Kaymakamı Mehmet Türk, Garnizon Komutanı Albay Orkun Turaçlı, Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçe protokolü, askeri ve sivil erkan ile şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.
Şehitlikteki anıta Akşehir Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı, Akşehir Kaymakamı Mehmet Türk’te şehitlik defterini imzaladı. Kaymakam Türk’ün defteri imzalamasının ardından şehitlerimiz için Kuran-ı Kerim okundu. Yapılan duanın ardından törene katılan protokol tarafından şehit mezarlarına karanfil bırakıldıktan sonra şehitlikteki tören sona erdi.
Akşehir’deki etkinlikler, Akşehir Kaymakamlığı ve Akşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla ilçe protokolünün de katıldığı Akşehir Şehit Nebi Arslan Öğretmenevi’ndeki şehit aileleri, gaziler ve yakınlarına verilen yemekle son buldu. Yemek sonrası Kur’an-ı Kerim okunarak dua edilirken, Belediye Başkanı Salih Akkaya ile İlçe Kaymakamı Mehmet Türk birer konuşma yaparak şehitlerimizi rahmet ve minnetle andıklarını söylediler.


YORUMLAR

  • 0 Yorum