Reklam

Şehitler Brüksel'de anıldı

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği’nde, Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi..

Şehitler Brüksel'de anıldı
Editör: Karamanca
17 Mart 2017 - 13:50




Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği’nde, Çanakkale Zaferinin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliği düzenlendi.
Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay’ın ev sahipliğinde düzenlenen anma töreninde, Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen tüm Mehmetçikler, PKK terör örgütü ve FETÖ terör örgütüyle mücadelede şehadet mertebesine ulaşanlar da rahmet, minnet ve şükranla anıldı.
Anma gecesinde konuşma yapan Olcay, “Bugün burada vatanı, milleti ve devleti için hayatlarını yitiren tüm şehitlerimizi anmak üzere toplanmış bulunuyoruz. 200 binden fazla şehit verdiğimiz ve ilgili tüm ulusların tarihinde derin izler bırakan Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümünü idrak etmekteyiz. Bu büyük zafer, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ün bağımsızlık ve özgürlük inancını, cesaretini ve askeri dehasını ortaya koymakla kalmamış, Türk milletinin asil ve mücadeleci ruhunu da tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale’de on binlerce Mehmetçiğin canı pahasına verdiği destansı mücadele, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına ve Cumhuriyetin kurulmasına zemin hazırlamıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, Çanakkale’de şehit düşen tüm Mehmetçikleri ve bağımsızlık mücadelemizin kadınlı erkekli tüm kahramanlarını bir defa daha saygıyla anıyoruz. Güzel Türkiyemiz, cennet vatanımız maalesef yıllardır terör belasıyla çetin ve kararlı bir mücadele içindedir. PKK terör örgütü başta olmak üzere ülkemizde ve ötesinde faaliyet gösteren hain terör örgütleriyle verdiğimiz mücadelede, bu devletin bekası uğruna on binlerce kahraman şehit düşmüştür. Son olarak, 15 Temmuz 2016 tarihinde akıl almaz bir insafsızlık ve hainlik örneği olarak yaşanan darbe girişimiyle, Türkiye çetin bir sınavdan daha alnının akıyla çıkmıştır. 15 Temmuz hain darbe girişimi, bizzat Türk milletinin sağduyusu, kararlılığı ve demokrasiye olan inancı sayesinde engellenmiştir. Bu uğurda 248 vatandaşımız şehit olmuş, yaklaşık 2 bin vatandaşımız da yaralanmıştır. Gerek 30 bini aşkın insanımızı katleden PKK terör örgütüyle mücadelede, gerek devletin tüm kademelerine sızarak Anayasal düzenimizi bozmaya kalkışan FETÖ terör örgütüyle mücadelede şehit düşen kahramanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Mekânları cennet olsun. 18 Mart Şehitler Günü vesilesiyle, yurtdışında görevli oldukları sırada menfur terör saldırılarına uğrayarak şehit edilen Bakanlığımız mensuplarını ve diğer kamu görevlilerimizi ve aile fertlerini de bu vesileyle anmak isterim. O şehitlerden biri de, terör örgütü ASALA tarafından 1983 yılında Brüksel’de evinin yakınlarında otomobilinin içindeyken uğradığı silahlı saldırı sonucunda şehit edilen Büyükelçiliğimiz İdari Ataşesi Dursun Aksoy’dur. 3 çocuk babası olan Dursun Aksoy’u katledenler maalesef halen bulunamamıştır. Sözlerime son verirken, Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşımızda, Kıbrıs barış harekâtında ve terör örgütleriyle mücadelede şehadet mertebesine ulaşanları bir defa daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.
Anma merasimine, Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Büyükelçi Fatih Ceylan, Avrupa Birliği Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakçı, Anvers Başkonsolosu Metin Ergin, Brüksel Başkonsolosu Dilşad Kırbaşlı Karaoğlu, askeri erkândan NATO Türk Askeri Temsil Heyeti Başkanı (TMR) Koramiral Serdar Dülger, Türk Milli Askeri Temsil Heyeti Başkanı (NMR) Tuğgeneral Sezai Öztürk ve diğer Komutanlar, Büyükelçilik ve Daimi Temsilciliklere bağlı Müşavirler ve diplomatlar, Belçika Diyanet Vakfı Genel Müdürü Coşkun Beyazgül ve davetli misafirler hazır bulundu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum