Prefabrik evlere olan ilgi son yıllarda artmaya başladı

Dayanıklılığı ve normal evlere göre maliyetinin düşük olmasıyla dikkat çeken prefabrik evlere olan ilgi son yıllarda artmaya başladı..

Prefabrik evlere olan ilgi son yıllarda artmaya başladı
Editör: Karamanca
17 Mart 2017 - 09:32




Dayanıklılığı ve normal evlere göre maliyetinin düşük olmasıyla dikkat çeken prefabrik evlere olan ilgi son yıllarda artmaya başladı.
Her geçen gün ilginin arttığı prefabrik evler depreme karşı dayanıklı olması, kısa sürede hazırlanması ve normal evlere göre maliyetinin düşük olması ile dikkat çekiyor. Prefabrik evlerin metrekare fiyatı evin özelliklerine, kullanılan malzemeye, alanına ve anahtar teslim olmasına göre 350 TL’den başlayıp 750 TL’ye kadar değişiyor. Son bir kaç yıldır talebin arttığı, Eskişehir bölgesinde de yaygınlaşmaya başlayan evler 20 ile 45 gün arasında yapılıyor.
Eskişehir’de prefabrik ev satışı yapan firmanın sahibi Ender Aktı, 1999 depreminden sonra bu tür evlere ilginin arttığını belirtti. Aktı, "Depremde evini kaybeden insanların konaklamalarını sağlamaları için, 20 gün gibi kısa bir sürede yapılan prefabrik evler yapılmaya başlandı. Prefabrik evler, depreme dayanıklı, çabuk ve basit yapılıyor. Betonarmeye göre daha ucuz, ısı yalıtımı daha kuvvetlidir. Metrekaresine ve istenilen özelliklerine göre 20 ile 45 gün arasında bir prefabrik ev anahtar teslim şeklinde hazır hale geliyor. Ev şeklinde hazırlanan prefabrik evler 20 ile 250 metreye kadar yapılabiliyor. Evin özelliklerine, kullanılan malzemeye, alanına ve anahtar teslim veya teslim olmayana göre, metrekaresi 350 TL’den 750 TL’ye kadar değişiyor” ifadelerini kullandı.

"Evler şehir dışındaki arsalara yapılıyor"
Şehir merkezlerinde prefabrik ev yapımına daha izin verilmediği için vatandaşların kentten uzak alanlardaki arsalarına prefabrik evler yaptırdıklarını vurgulayan Aktı, “Türkiye’de prefabrik kullanımı şantiye alanında yaygın, ama ev yapımında daha çok yaygınlaşmadı. Lakin önceki yıllara oranla son bir kaç yıldır ev yapımında, hem ülke genelinden hem de Eskişehir’de yaygınlaşmaya başladı. Anahtar teslimde, önce zemin betonu, arkasından bina kurulumu, daha sonra içinin şapı atılıyor. Parkesi, ıslak zeminin fayansı, mutfağı, duşa kabin, klozet, lavabo her şeyi takılıp müşteriye teslim ediliyor" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum