Reklam

Toroslar'da metruk binalar yıkılıyor

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyor..

Toroslar'da metruk binalar yıkılıyor
Editör: Karamanca
17 Mart 2017 - 11:40




Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyor.
Kokulu madde ve alkol bağımlılarının yuvası haline gelmiş metruk binaları, bina sahiplerinin veya mahalle sakinlerinin dilekçelerine istinaden yıkan Toroslar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak Demirtaş, Turunçlu, Turgut Türkalp ve Alsancak mahallelerindeki metruk binaların yıkımlarını gerçekleştirdi.
Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ilçe halkının daha huzurlu ve güvenli bir Toroslar’da yaşaması için çaba gösterdiklerini belirterek, bu tür yapıların yıkımlarına devam edeceklerini söyledi.
Toplum sağlığını her zaman ön planda tuttuklarını belirten Tuna, "İlçemiz sınırları içerisinde, çevre ve görüntü kirliliği yaratan, sosyal tehlike arz eden bu yapıları temizliyoruz. Bu tür binalar madde bağımlılarının yuvası haline gelmesi nedeniyle, vatandaşlarımızın da huzurunu kaçırmaktadır. Mahallelerinde terk edilmiş, metruk bina bulunan vatandaşlarımızın veya mesken sahiplerinin belediyemize müracaat etmelerini istiyoruz. Şikayetler, hemen değerlendirilmeye alınarak gerekli çalışmalar yapılacaktır” dedi.
İmara aykırı olduğu için kullandırılmayan binaların aynı zamanda çarpık kentleşmeye de neden olduğuna dikkat çeken Tuna, Toroslar’ı daha yaşanabilir bir kent konumuna getirmek amacıyla imara aykırı yapılarla ilgili gerekli işlemleri yaptıklarını sözlerine ekledi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum