Serttaş: "100'den fazla firma Mersin'de yeni OSB'lerin hayata geçmesini bekliyor"

Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, Mersin’in içerisinde bulunduğu lojistik ağı sayesinde önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en önemli ticaret merkezlerinden birisi haline geleceğini belirterek, “Halen 100’den fazla firma Mersin’de yatırım yapmak için yeni OSB’lerin hayata geçmesini bekliyor” dedi..

Serttaş: "100'den fazla firma Mersin'de yeni OSB'lerin hayata geçmesini bekliyor"
Editör: Karamanca
17 Mart 2017 - 09:38




Serttaş Bakliyat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Soner Serttaş, Mersin’in içerisinde bulunduğu lojistik ağı sayesinde önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en önemli ticaret merkezlerinden birisi haline geleceğini belirterek, “Halen 100’den fazla firma Mersin’de yatırım yapmak için yeni OSB’lerin hayata geçmesini bekliyor” dedi.
Soner Serttaş, yaptığı yazılı açıklamada, 1970 yıllarında Malatya’da kurulan Serttaş Bakliyat’ın, 1980 yılında Mersin’de hububat, bakliyat alım satımı ve depolama ile başladığı ticari hayatında sektörün öncü firmaları arasında yer aldığını kaydetti. 1993 yılında Mersin’de 10 bin metrekarelik alan üzerine kurdukları fabrika ile orman ürünleri, hububat ve bakliyat eleme, boylama, temizleme, elektronik renk ayıklama ve toptan paketleme yaparak, işledikleri malları iç ve dış piyasaya pazarladıklarını dile getiren Serttaş, “Biz ikinci kuşak olarak şirketimizin çağı yakalamasını, teknolojik gelişimleri yakından takip etmesini sağladık. 2000 yılından itibaren yine Mersin merkezde 70 bin metrekare depolama ve fabrika alanı ile ticari hayatımıza devam ediyoruz. Firmamız, 2005 yılı içinde yaptığı teknoloji ve makina yatırımları ile üretimini dünya standartları üzerine çıkartmıştır” ifadelerini kullandı.
Serttaş Bakliyat olarak inovatif düşüncelere açık bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Serttaş, Mersin’in önümüzdeki yıllarda çok cazip bir kent haline geleceğinin altını çizerek, şunları kaydetti: “Kentimize, ülkemize güveniyoruz. İstihdam oranlarımızı daha yukarıya çekebilmek, yeni yatırımları ülkemize kazandırmak ve ihracat rakamlarımızı daha üst seviyelere getirebilmek adına çalışıyoruz. Mersin, içerisinde bulunduğu lojistik ağı sayesinde önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin en önemli ticaret merkezlerinden birisi haline gelecektir. Limanıyla, Serbest Bölgesi ile kara ve demiryolu ulaşım alternatiflerinin yanı sıra, yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın ilimizde faaliyete geçmesinin ardından havayolu taşımacılığının da Mersin’in portföyüne ekleneceğini düşünürsek, Mersin’e yatırım yapmanın ne kadar cazip hale geldiğini göreceksiniz. Yılın 8 ayını yaz ayları gibi yaşayan, herhangi bir hava muhalefetinin yaşanmadığı kentimiz her geçen gün büyüyor. Bugün yeni organize sanayi bölgeleri kurulma aşamasında iken, halen 100’den fazla firma Mersin’de yatırım yapmak için yeni OSB’lerin hayata geçmesini bekliyor.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum