Reklam

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı..

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü
Editör: Karamanca
17 Mart 2017 - 11:56




Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Zolan ve Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Dünyanın en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşı, en yüce destanların yazıldığı muharebe meydanı olarak tarih kitaplarındaki yerini almış, tüm yoksunluklara rağmen Türk milletinin neler yapabileceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Bugün dahi dillerden düşmeyen bu zafer, tarihimizin en zor günlerinde birlik ve beraberlik içinde vatanını korumaya çalışan milletimizin gösterdiği eşsiz bir mücadele olmuştur" dedi.
Türk milletinin bu vatan için canını veren aziz şehitlerini asla unutmayacağını vurgulayan Başkan Zolan, "Şehitlerimizin kanıyla sulanan topraklarımızı çok uluslu bir gücün işgalinden 102 yıl önce kurtaran milletimiz 15 Temmuz’da da aynı birlik ve beraberlik içinde bu kutsal vatana ihanet eden FETÖcü maşalara karşı kurtuluş mücadelesi vermiştir. Bütün zorluklara rağmen içindeki vatan sevgisi ve bağımsızlık ateşi ile var olma savaşı veren milletimiz dün olduğu gibi bugün de üstüne düşen vazifeyi yerine getirmiştir.”
Güçlenen Türkiye’ye karşı artan kin ve nefretin Hollanda ve Almanya’da aleni olarak kendini gösterdiğine dikkati çeken Başkan Zolan, “Düşmanca tavır ve tutumlarıyla bu ülkenin evlatlarını yıldıracağını sananlar yine aynı gaflete düşmüştür. Bu millet 102 yıl önce nasıl tek yumruk olduysa bugün de aynı asil duruşunu sergilemektedir” dedi.

Başkan Subaşıoğlu’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 102. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Subaşıoğlu “Türk Milleti tarihi boyunca her zaman birlik ve beraberlik içinde yaşamayı kendine ilke edinmiş ve bunu da tüm dünyaya göstermiştir. Sayısız milli ve beraberlik örneği gösterdiğimiz ve tarihe yazdığımız zaferlerimizden biride Çanakkale Zaferidir. Türk milletinin Çanakkale’de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir. Teknolojinin ve hiçbir imkânın bulunmadığı zamanda Türk Milleti, iman gücüyle ve vatan millet sevgisiyle Çanakkale’de bir tarih yazmıştır. Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir. 18 Mart yalnızca bir kurtuluş savaşı değil, savaş sonrası oluşan dünya ve insanlık barışının başladığı tarihtir. Dün olduğu gibi bugünde sahip olduğumuz bu değerleri koruma ve geliştirme adına karşımıza çıkan her zorluğu ve engeli aşma azminde olduğumuz muhakkaktır. Bu adını tarihe yazdıran zafer askerlerine “Taarruzu değil, ölmeyi” emreden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vatan ve milletin bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden 200 bini aşkın şehidimizin, on binlerce gazimizin, analarımızın, bacılarımızın top yekûn Türk milletinin zaferidir. Milletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum