Vali Çakacak, siyasi parti il başkanlarıyla bir araya geldi

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan referandum öncesinde siyasi parti il başkanları ile bir araya geldi..

Vali Çakacak, siyasi parti il başkanlarıyla bir araya geldi
Editör: Karamanca
17 Mart 2017 - 08:47




Mersin Valisi Özdemir Çakacak, 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan referandum öncesinde siyasi parti il başkanları ile bir araya geldi.
Sahil Valilik Makamı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, vali yardımcıları Ayhan Bayhan ve Mehmet Demirezer, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, siyasi parti il başkanları ve temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Çakacak, her seçim öncesinde mutlaka bu toplantıları düzenlediklerini belirterek, bu toplantıda da ‘3276 Sayılı Anayasa Değişikliğinin Halk Oyuna Sunulması Hakkında Kanun’da belirlenen esas ve usullerin görüşüleceğini belirtti. Çakacak, kamu güvenliği ve huzurunun sağlanması görevinin mülki idare amirlerinin koordinesinde güvenlik birimleri tarafından yürütüldüğünü söyledi.
Vatandaşların rahatlıkla sandık mahallerine ulaşarak kimsenin etkisi altında kalmaksızın hür iradeleriyle oy kullanabilmesi ve halk oylamasının Mersin’de huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi amacıyla, gerekli tüm güvenlik tedbirlerinin Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarının kararları doğrultusunda, güvenlik birimleri tarafından alındığını ifade eden Çakacak, halk oylamasının güvenliği konusunda asla taviz verilmeyeceğini vurguladı.
Toplantıda yapılan halk oylaması sunumunun ardından karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum