Karaman'da Bu Hukuksuzluğa Kim Dur Diyecek?

Karaman Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği bir türlü kongre yapamıyor, tepkiler çoğalıyor.

Karaman'da Bu Hukuksuzluğa Kim Dur Diyecek?
Editör: Karamanca
17 Mart 2017 - 07:30




En son seçimli genel kurulu 2011’de yapılan Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ana sözleşmesinin 25. Maddesinin birinci bendinde “Seçimler dört yılda bir en geç nisan ayının sonuna kadar yapılmak zorundadır” hükmüne rağmen 6 yıldır seçim yapmıyor. Buna rağmen herhangi bir denetimin yapılmaması tepkilere yol açıyor. 


Birlik üyelerinden Yücel Yaman Birlik yönetiminin kanunlara, yönetmeliğe ve ana sözleşmeye aykırı tutumlarını sürdürerek keyfi uygulama yaptığını iddia etti.


2350 ÜYE ÇÖPE ATILIYOR


Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin çiftçiye gereken çalışmaları yapmadığını ifade eden Yaman “Yönetim kurulunun 2 yıldır yetersiz olması bir yana Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü’nün 26 Ağustos 2016 Tarih ve 29813 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ıslah amaçlı birliklerin yönetmeliğinin, genel kurul toplantılarıyla ilgili 5. Maddesi 5. Fıkrasında açıkça belirtilen hükümlere, aykırı hareket ederek 2016 kayıtlarına göre 2509 üyesi bulunan birliğin, 2 Nisan 2017 tarihinde yapılacak, seçimli genel kurulunu ıslah projesinde olan 151 üye ile gitme kararı almıştır.

ÜYELER TEPKİLİ


Yönetmeliğe göre aktif ve asil üye olan tüm üyelerle seçime gidilmesi gerektiğini yetkililere iletmemize rağmen 2509 üye yerine 151 üye ile seçime gidiliyor. Ayrıca Tarım Reformu Genel Müdürlüğünün Karaman Tarım İl Müdürlüğüne ve Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğine yazdığı yazı ile seçimlere 151 üye ile değil Genel üye ile gidilmesini istemesine rağmen birlik yönetimi bunların hiç birini dikkate almıyor. Keyfine göre at oynatmaya devam ediyorlar.
10 yıldır tüm görevlerini yerine getiren aidatlarını ödeyen koyun-keçi başına yapılan kesintileri veren ve bu gün itibarı ile kapı dışına konulan “Sen bizim asil üyemiz değilsin” diye oy kullanma hakları gasp edilen yaklaşık 2350 üye bu durumdan çok rahatsız. Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri, hassas bir süreçten geçen ülkemizde akla, mantığa ve yasalara aykırı kanunsuz bu seçim sürecine kimsenin müdahale etmemesine tepki gösteriyor.


USULSÜZLÜKLER VAR


Birliğin düzgün yönetilmediği muhakkak. Usulsüz işler yapıldığı, belli bölgelere öncelik tanındığı ve adam kayırmalarının olduğu iddiaları var. Üyeler 2 Nisandaki seçimde oy kullanma haklarının engellenmesi halinde bundan sonra birliğe hiç bir ödemede bulunmayacaklarını ve üyelikten ayrılacaklarını söylüyorlar.


YARGIYA TAŞIYACAĞIZ


10 yıldır yönetimde olan, 6 yıldır seçim yapmayan bu yönetimi yargıya taşıyacağız. Birliğimizin gelişip büyümesindeki katkılarımızı görmezden gelen bu tutumla birliği dağıtma sürecine sürükleyen, 2509 üyeden topladığı paraların hesabını 151 üyeyle görme çabasında olan yönetim kurulunu protesto ediyoruz. Hakkımızı yasal yollardan aramaya devam edeceğiz.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum