Parkta otururken tüfekle vurulan gencin öldürülme davası

Samsun’da parkta otururken tüfekle vurulan gencin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 1 kişinin yargılanmasına başlandı..

Parkta otururken tüfekle vurulan gencin öldürülme davası
Editör: Karamanca
15 Mart 2017 - 15:48




Samsun’da parkta otururken tüfekle vurulan gencin öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 1 kişinin yargılanmasına başlandı.
Olay, İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde bulunan 30 Ağustos Parkı’nda Eylül 2016’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, parkta oturan 20 yaşındaki Tuğtekin Sezgin, tüfekle vurularak yaralandı. Yaralı genç, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tuğtekin Sezgin’i tüfekle vurduğu iddia edilen 18 yaşındaki D.Ö., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalanarak yaşı küçük olduğu için Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Samsun Adliyesi’ne sevk edilen D.Ö., savcıya ifade verdikten sonra adli kontrol şartı ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. D.Ö., mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ancak Tuğtekin Sezgin hastanede hayatını kaybedince, D.Ö. Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yeniden gözaltına alındı. D.Ö. bu kez çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
D.Ö. hakkında "taksirle ölüme sebep olmak" suçundan 1. Çocuk Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Yargılama sırasında mahkeme olayın taksirle değil, kasten işlendiği kanaatine vararak görevsizlik kararı verip dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi. D.Ö.’nün Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı.
Bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanık D.Ö. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek Tuğtekin Sezgin’i kazara vurarak ölümüne sebep olduğunu iddia etti.
Sezgin ailesi ise çocuklarını tutuklu sanık değil bir başkasının kasten öldürdüğünü ve azmettirdiğini ileri sürerek asıl faillerin bulunup cezalandırılmasını istedi.
Duruşma 12 Mayıs’a ertelendi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum