Reklam

Seher'in Kadınları adlı tiyatro oyunu beğeniyle izlendi

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve İslahiye Kaymakamlığı işbirliğiyle Milli Mücadele’nin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikayesinin anlatıldığı Seher’in Kadınları adlı tiyatro oyunu beğeniyle izlendi..

Seher'in Kadınları adlı tiyatro oyunu beğeniyle izlendi
Editör: Karamanca
14 Mart 2017 - 11:42




Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve İslahiye Kaymakamlığı işbirliğiyle Milli Mücadele’nin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikayesinin anlatıldığı Seher’in Kadınları adlı tiyatro oyunu beğeniyle izlendi.
Tiyatro oyununda, Milli Mücadele’nin kadın kahramanı Üsteğmen Kara Fatma’nın hikayesi başta olmak üzere savaş yıllarında kadınların üstlendikleri tarihi görevler duygusal bir dille anlatıldı. Nazlı Çığa, Kahraman Sivri ve Soner Türker tarafından sahnelenen tek perdelik oyunda, Kocası Sarıkamış’ta şehit düşen Fatma Seher’in gönüllü intikamcı birliği kurarak, savaş yıllarında ülkeye verdiği desteğin yanı sıra ülke savunmasında üstlendiği aktif görevler o dönemin ruhuna uygun olarak yazılan senaryo, kostümler ve sahne dekoruyla izleyiciye aktarıldı.
Her diyalogu sanatseverlerin duygularına hitap eden ve salonda büyük bir etki oluşturan oyunun sonlarına doğru Türkiye’de öldürülen kadınların fotoğraflarının yer aldığı slayt gösterilerek, kadına karşı şiddetin bitirilmesi vurgulandı. Oyun sonunda sahneye davet edilen İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım ve Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci oyuncuları tebrik ederek çiçek takdim etti.
Tiyatro oyuncularından Nazlı Çığa ise İslahiye’de çok güzel bir şekilde ağırlandıklarını ve sergiledikleri oyuna gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını ifade ederek teşekkür etti. İslahiye’de bu oyunu oynamaktan mutlu olduklarını ifade eden Çığa, “Biz bu tarihi oyunu birçok yerde oynamıştık. Bugün de İslahiyeli sanatseverlerin önünde bu oyunu oynadığımız için çok mutlu olduk” dedi. Tiyatrocu Nazlı Çığa, konuşmasının sonunda salonda bulunan ve doğum günü olan bir öğrenciyi sahneye davet ederek, kendisine hediye edilen çiçek buketini öğrenciye hediye etti. Çığa’nın bu davranışı salonda bulunan öğrenciler tarafından ayakta alkışlandı.
İslahiye Belediye Konferans Salonunda oynanan tiyatroya İslahiye Kaymakamı Ramazan Yıldırım, Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. H. Ahmet Deveci, Belediye Başkan Yardımcısı Ergün Mideoğlu, İslahiye Meslek Yüksekokulu ile İslahiye İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum