Reklam

Çocuk trafik eğitim projesi

Eskişehir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” ile bireylerin trafik güvenliğine yönelik farkındalıklarının artırılması amacıyla çocuklara ve ailelerine trafik eğitimi verildi..

Çocuk trafik eğitim projesi
Editör: Karamanca
14 Mart 2017 - 11:17




Eskişehir Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan “Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı” ile bireylerin trafik güvenliğine yönelik farkındalıklarının artırılması amacıyla çocuklara ve ailelerine trafik eğitimi verildi.
Etkinlik ile, başta çocuklar olmak üzere, her gün trafiğin içerisinde yer alan anne ve baba ile aile bireylerinin, trafik güvenliğine yönelik farkındalıklarının artırılması, yarının büyükleri olacak çocukların şimdiden yetiştirilmesi, trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil, herkes için var olan trafik bilincinin yerleştirilmesi amaçlanıyor. Yapılan açıklamada, 3-17 yaş aralığındaki çocuklara yönelik olarak hazırlanan “Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri Projesi)’nin 2013 yılında hayata geçirildiği ifade edilerek, "Proje kapsamında, Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak Eskişehir’de 112 bin 069 öğrenciye trafik eğitimi verildi. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında anaokulu, ilkokul, orta okul ve liseler olmak üzere toplam 237 okulda trafik eğitimi planlanmış, 58 ortaokul ve lisenin katılımıyla “Okul Geçidi Görevlileri” eğitimi düzenlenmiş eğitim sonucu öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 97 kişi Okul Geçidi Görevlisi olarak görevlendirilmiş ve kimlikleri dağıtılmıştır" denildi.
Ayrıca, trafik kültürü ve eğitimi vermek amacıyla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce 2016-2017 eğitim-öğretim yılında bin 769 anaokulu, 449 ilkokul 7 bin 976 orta okul ve 7 bin 795 lise öğrencisine eğitim verildiği ve programa eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edileceği de bildirildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum