Lice'de 20 sığınak kullanılamaz hale getirildi

Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında devam eden operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca kullanılan 20 sığınak kullanılamaz hale getirildi..

Lice'de 20 sığınak kullanılamaz hale getirildi
Editör: Karamanca
14 Mart 2017 - 07:00




Diyarbakır’ın Lice ilçesi kırsalında devam eden operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca kullanılan 20 sığınak kullanılamaz hale getirildi.
Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinin kuzeyindeki 18 köyde devam eden operasyona ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “5 Mart 2017 Pazar günü saat 05.00’dan itibaren icrasına başlanılan ‘Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu’ başarıyla devam etmektedir. 13 Mart 2017 Pazartesi günü icra edilen operasyon kapsamında, Lice ilçesi mülki sınırlar içerisindeki 2 köy ve mezralarında toplam 4 ev ve eklentileri ile arazide icra edilen arama faaliyeti neticesinde, 7 adet leşker kıyafeti, 5 adet uyku tulumu, 2 adet jeneratör, 7 adet şarjör, 5 adet tüp, 5 adet pil bloğu ve bir adet büyük boy çadır ele geçirilmiş, bir şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Tesis edilen 28 yol kontrol noktasında yapılan kontroller neticesinde, 640 araç ve 846 şahsın sorgulaması yapılmıştır. Bölücü terör örgütü mensuplarına ait 20 sığınak tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiştir. Sığınaklar içerisinde bulunan çok sayıda örgütsel doküman ile yaşam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiştir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara olumsuz hava ve iklim şartlarına rağmen artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum