Reklam

Çalıştığı gemi ile Yunan adalarında kaybolan oğlundan 13 aydır haber alamıyor

Gaziantepli Veysel Kıratlı, Libya’ya giden ve en son Yunan adalarında irtibatın kurulduğu Türk bandıralı kuru yük gemisi ile birlikte kayboldu. 13 aydır oğlunun izini bulabilmek için her yolu deneyen acılı baba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi..

Çalıştığı gemi ile Yunan adalarında kaybolan oğlundan 13 aydır haber alamıyor
Editör: Karamanca
14 Mart 2017 - 07:09




Gaziantepli Veysel Kıratlı, Libya’ya giden ve en son Yunan adalarında irtibatın kurulduğu Türk bandıralı kuru yük gemisi ile birlikte kayboldu. 13 aydır oğlunun izini bulabilmek için her yolu deneyen acılı baba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.
Türkiye’den Libya’nın Zuvaro Limanı’na kuru yük götürmek için Tuzla’dan hareket eden Gebze Denizcilik’e ait Kalkanlar 1 isimli gemiden ve mürettebatından 13 aydır haber alınamıyor. Geminin tek Türk mürettebatı 31 yaşındaki Veysel Kıratlı’nın babası ise yaptığı tüm girişim ve arama çalışmalarına rağmen oğlundan haber alamadı.

Libya’da tutsak iddiaları doğrulanamadı
Olaydan birkaç ay sonra kaybolan gemi ve personeli ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Gemi mürettebatının Libya’da hapsedildiği ileri sürülmüştü. Geminin Azeri kaptanın ve diğer Azeri mürettebatın ailelerinin talebi üzerine Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı devreye girerek, olayı araştırmaya başlamıştı.

İrtibat Yunanistan açıklarında kesildi
Geminin Libya’ya ulaşmadığı iddiası üzerine Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Türk Devletinden yardım istemişti. Gemi ile Yunanistan’ın Apolytara adası açıklarında irtibatın kesildiği iddiası üzerine Türk Dışişleri Bakanlığı çalışma başlatarak, geminin bilgileri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığına da ulaştırılmıştı. Türk makamları tarafından yapılan girişimlerde de geminin izi bulunamamıştı.
Gebze Denizcilik şirketi ise geminin fırtınaya yakalandığı için Yunanistan’da olduğunu iddia etmişti. Yunanistan yetkilileri ise geminin kendi sınırlarında olduğu iddialarını doğrulamamıştı.

12 Şubat’ta telefonla görüştü
Gaziantep’te kıraathane işleten baba Ali Kıratlı, olayın ardından oğlu Veysel Kıratlı ile en son görüşen kişi oldu. Oğlu ile 12 Şubat’ta telefonla görüştüğünü söyleyen baba Ali Kıratlı, “Oğlum Yunan adalarında olduğunu ve şiddetli lodosa yakalandıklarını söyledi. Konuşmamız bitmeden telefon kesildi. Ondan sonra oğluma ulaşamadık” dedi.

Oğlunun izini sürmeye çalıştı
Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı, Türk Dışişleri Bakanlığı olmak üzere tüm yetkililere oğlunun bulunması için müracaat ettiğini söyleyen baba kendi imkanları ile de oğlunun izini sürmeye çalıştı. Oğlunun arkadaşı olan gemicilere ulaşan acılı baba, kaybolan geminin gittiği rotada sefer yapan gemicilerle de irtibata geçti. Oğlunun Libya’da ya da Yunanistan’da tutsak olduğu yönündeki tahminlerden öteye bilgi alamayan Kıratlı, şirket yetkilileri ile yaptığı görüşmelerde de neticeye varamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi
Resmi makamlardan oğlunun nerede olduğuna dair net bir bilgi verilmediğini söyleyen baba Kıratlı, sadece oğlunun iyi olduğu yönünde ifadeler kullanıldığını kaydetti. Oğlunun bulunması sürecinin 15 yıla varan bir zaman da alabileceğinin söylendiğini iddia eden acılı baba, bir an önce oğluna kavuşması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan yardım istedi.

Takı parasını biriktirmek için sefere çıkmış
Oğlunun daha önce büyük kuru yük gemilerine yakıt ikmali yapan küçük gemilerde çalıştığını anlatan baba Veysel Kıratlı, sevdiği kız ile nişanlandıktan sonra daha fazla kazancı olan kuru yük gemilerinde çalışmaya başladığını anlattı. Oğlunun amacının düğün için gerekli olan takı parasını biriktirmek olduğunu belirten Kıratlı, “Oğlumun tek istediği biraz para biriktirmek altın ve takılarını alabilmekti. Bunu alnın teriyle kazanmaya gitmişti. Oğlumdan 13 aydır haber alamıyorum. Türk devleti yetkililerinden, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, Başbakanımız Binali Yıldırım’dan ve Dışişleri bakanımız’dan yardım bekliyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum