Reklam

TÜGVA Erzincan şubesi açıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzincan İl Temsilciliğinin açılışı yapıldı..

TÜGVA Erzincan şubesi açıldı
Editör: Karamanca
14 Mart 2017 - 07:19




Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzincan İl Temsilciliğinin açılışı yapıldı.
TÜGVA Erzincan İl Temsilciliği, Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Genel Başkanı Sayın İsmail Emanet ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı.
Kur’an-ı Kerim Tilavetinin okunmasıyla başlayan programda ilk olarak söz alan TÜGVA İl Temsilcisi Emre Özkan, temsilciliğin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Ardından konuşan TÜGVA Genel Başkanı İsmail Emanet, Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini ve dünyaya insanlığı öğreten bir medeniyetten gelindiğini hatırlatarak, bu medeniyeti gençlerle birlikte gelecek nesillere taşıyacaklarını vurguladı.
Daha sonra konuşan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, TÜGVA ile milletini, devletini seven, Allah’ına, kitabına inanan ve bağlı olan bu ülkenin değerlerini muhafaza eden, yücelten gelecek nesillere büyük bir imanla ve aşkla aktaran başkalarından gelecekler karşısında korkmayan, kendi değerlerini her daim yükselten ve onunla onur duyan öz güveni yüksek bir gençlik yetişeceğine inandığını söyledi.
Programda son olarak konuşan Erzincan Valisi Ali Arslantaş, bu güzel ve anlamlı eserlerin Erzincan’a kazandırılmasında katkılarından dolayı Türkiye Gençlik Vakfı yönetim kurulu üyelerini tebrik ederek şu ifadelere yer verdi; “Tarihin akışına yön vermek isteyen güçlü devletlerin ve tarih sahnesinde yüz yıllar boyunca var olmayı hedefleyen milletlerin eğitimli ve zamanının gerektirdiği özellikleri taşıyan bireylerden oluştuğu bilinen bir gerçektir. Yüz yıllar boyunca hiçbir milletin sahip olmadığı kadar insan yetiştirmeyi gaye edinmiş bir anlayış ile oluşturulan kültür, sadece Türk milletinde mevcut olmuştur. Hiçbir milletin geçmişi, bizim tarihimiz kadar köklü ve sağlam bir medeniyete ve kültürel alt yapıya sahip değildir.
2023 Vizyonu dolayısıyla toplumsal hayat düzeyinin yükseltilmesini hedefleyen ülkemizin; her an değişen bilgi ve teknoloji hızına ayak uydurması bir zorunluluk halini almıştır. Gelinen noktada küresel bir köye dönüşen ve değişimin hızıyla adeta çatısı uçan dünyanın gerekli gördüğü değişimin gerisinde kalmamak için 40-50 yıl sonrasının planlamasını yapmak zorundayız.
Ülkelerin geleceğe yönelik en büyük yatırımları gençlere ve gençlerin eğitimine yapacakları yatırımlardır. Bireysel ve toplumsal sorumluluklarının bilinciyle yaşayan gençlerden oluşan milletlerin geleceği teminat altına alındığı gibi bu milletler kalkınma yarışında hızla yol almayı da garantilemiş olurlar. Kalkınmış ve müreffeh düzeye ulaşmış milletlerin eğitim konusundaki çalışmaları uzun yıllar önce bitirmiş olduklarını görmekteyiz. Bu bakımdan İlimizin eğitim-öğretim faaliyetleri konusunda son birkaç yıl içerisinde kat ettiği mesafe dikkate alındığında çok önemli adımlar atıldığı görülecektir.
İlimizde hayırseverler arasında tatlı bir rekabet halinde devam eden eğitim kurumu ve bunlara bağlı spor, tiyatro ve yurt binaları yaptırma yarışı var. Öyle ki bu hayırseverler artık bir okulla yetinmemekte kendileri, eşleri, çocukları bir araya gelerek İlimize yeni yeni ilim yuvaları kazandırma gayreti içerisine girmektedirler. Okul ve derslik yaptırarak, okullarımızın her türlü ihtiyacına koşarak eğitime destek olan, çocuklarımızın okuma imkânlarını artırmak için gayret sarf eden ve ilimizin bu konuda gelişimine katkıda bulunan hayırsever vatandaşlarımıza devletimiz ve öğrencilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum.
Toplumsal dayanışmanın sağlamlaşması ve bu anlamlı hizmetlerin artarak devam etmesi için el ele verip eğitime koşar adım destek olmanın bir başka güzel örneğinin açılışını yapmak üzere buradayız. Türkiye Gençlik Vakfı’nın Erzincan il temsilciliğinin açılışını burada gerçekleştiriyoruz. Türkiye Gençlik Vakfı İl Temsilciliği’nin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ın konuşmalarının ardından İl Müftüsü Yavuz Karabayır tarafından yapılan dua ile TÜGVA Erzincan İl Temsilciliği’nin açılışı yapıldı. Erzincan Valisi Ali Arslantaş ve beraberindekiler, TÜGVA hizmet binasında incelemelerde bulunarak gençler için hayırlı olmasını diledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum