Reklam

Spor salonlarının yerini birebir spor alıyor

Eskişehir’de spor salonlarının kalabalığından sıyrılmak isteyen kişilere birebir spor imkanı sunuluyor. Kişiye özel antrenman ve programlarla daha hızlı kilo vermek mümkün kılınıyor..

Spor salonlarının yerini birebir spor alıyor
Editör: Karamanca
14 Mart 2017 - 07:23




Eskişehir’de spor salonlarının kalabalığından sıyrılmak isteyen kişilere birebir spor imkanı sunuluyor. Kişiye özel antrenman ve programlarla daha hızlı kilo vermek mümkün kılınıyor.
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte, yaza hazırlanmak için spor salonlarına talep her geçen gün artıyor. Farklı kampanyalarla insanları salonlara çekmeye çalışan salon işletmeleri, bu yoğunluğu değerlendirmeye çalışıyor. Ancak gerek spor salonlarının yoğunluğu gerekse, bazı insanların kişisel antrenmanlar ve daha hızlı kilo vermek istemesi sonucu spor antrenörleriyle özel olarak yapılan birebir spora ilgi artıyor.

“Spor salonlarında insanlar bilinçsizce antrenman yaptıkları için herkese aynı program yazılıyor”
Konuyla ilgili konuşan Spor Antrenörü Meriç Şeker, birebir spor yapmak isteyen insanların öncelikle fiziksel ve ruhsal yapılarına göre kişisel programlar hazırladıklarını ifade ederek, “Birebir antrenmanın önemi, yaş, cinsiyet, duruş bozukluğu, fizyolojik durumları, sağlığı, iş hayatı ve stres gibi durumları göz önünde bulundurarak, kişilere antrenman programı hazırlıyoruz. Neye ihtiyacı var, ne yönde antrenman yapılmalı şeklinde ilerliyoruz. Tamamen kişiye özel olması zaten cezbedici bir durum ve böyle olması nedeniyle daha hızlı, verimli sonuç alınıyor. Şuan spor salonlarında insanlar çok bilinçsizce antrenman yaptıkları için yani herkese aynı program yazılıyor. O yüzden bir sonuç alamıyorlar ve boşa kürek çekmiş gibi oluyorlar. Birebirde insanlar hem kendilerini daha hızlı sonuca ulaştırdıklarını fark ediyor hem de birebir birinin ilgilenmesi onların hoşuna gidiyor açıkçası. Artık insanlar özel ilgi bekliyor. Çünkü günümüzde her şey kişiselleşti. Kişiye özel takı, kişiye özel saat gibi ürünler piyasa çıkmaya başladı. O yüzden bu sektörde de kişiye özel çok revaçta” şeklinde konuştu.

“Çok uzun süreli antrenmanlar gereksiz ve zararlı”
Kişinin herhangi bir sağlık sorunu yoksa, yani bel fıtığı, boyun fıtığı ya da düzleşmeler, şeker, tansiyon yoksa daha karma, fonsiyonel antrenmanlar yaptırıyoruz. Yani her ders farklı bir antrenman oluyor. Böyle stabil gitmiyoruz. Bir gün kardiyovasküler antrenman yapıp, yağ yakımını hızlandırdıysak, bir gün sıkılaştırıcı antrenman yapıyoruz ama sağlık problemi olanlarda, daha kontrollü daha yavaş ilerliyoruz. Randevu sistemiyle çalıştığımız için buradaki antrenmanlar 1 saat sürüyor maksimum. Zaten o bir saatte hiç dinlenmeden antrenman yaptığımız için kişiye yeterli oluyor. Fakat performansı çok yüksek bir sporcu olursa, 2 saate de çıkarabiliyorum ama çok uzun süreli antrenmanlar gereksiz ve zararlı. Yani çok profesyonel bir sporcu değillerse. Sağlık için yapılan egzersizler maksimum 1 saat sürmeli, onun dışından profesyonel yapan sporcular varsa, onların antrenmanları 2-2,5 saati buluyor” ifadelerini kullandı.

“Birebirin en önemli avantajı spor salonundan uzak olma, o iklimi çok sevmeyenler için iyi bir şey”
Antrenör Şeker ile birebir spor yapan Ece Erbu Şanlı ise, kişiye özel yapılan sporun önemine değinerek, “Fitness merkezleri, spor salonları çok kalabalık, gürültülü ve benim hoşlanmadığım müzik tarzı oluyor. O yüzden 1-2 kez teşebbüs ettiysem de spor salonuna gidemedim. Burada hem birebir ders olması beni esas cezbeden o oldu, hem de tek yönlü antrenman olmaması. Sadece minderde çalışmıyoruz ya da sadece reformer yapmıyoruz. Karışık antrenmanlar yapıyoruz. Hatta ben yogayı sevdiğimi söylediğim için yoga da yapıyoruz. Yaklaşık 1 yıldır düzenli olarak geliyorum. Birebir yapılan sporlarda hoca çok önemli. Yani bizim Meriç hanımla iletişimimiz tutmasaydı, böyle bir şey olamazdı yani bu sonuçta bir özel ders. Onun dışında birebirde, herkesin vücut yapısı farklıdır illa ki kilo, boy, yaş gibi. Dolayısıyla standart bir programdan ise, kişiye özel program muhakkak fark ediyordur diye düşünüyorum. Bir de düzenli olarak ölçüm yapıyoruz, diyelim ki göbek bölgesinde istediğimiz sonuca ulaşamadık, bir sonraki antrenmanda o bölgeye çalışıyoruz. ‘Ben bugün çok yorgunum’, ‘Benim bugün canım sıkkın yoga yapalım’ deme lüksümüz oluyor. Fakat dediğim gibi birebirin en önemli avantajı spor salonundan uzak olma, o iklimi çok sevmeyenler için iyi bir şey, onun dışında da sadece size özgü programlar çıkıyor” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum