Reklam

MÜSİAD üyelerine 'istihdam paketi" bilgilendirmesi

7 Şubat 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ kapsamında iş dünyasına sunulan istihdam teşvikleri ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Muğla Şubesi, üyelerinin bilgilenmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli’yi üyeleri ile bir araya getirdi..

MÜSİAD üyelerine 'istihdam paketi" bilgilendirmesi
Editör: Karamanca
13 Mart 2017 - 22:08




7 Şubat 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ kapsamında iş dünyasına sunulan istihdam teşvikleri ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları (MÜSİAD) Muğla Şubesi, üyelerinin bilgilenmesi amacıyla Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İlyas Sarıyerli’yi üyeleri ile bir araya getirdi.
9 Şubat’ta Resmi Gazetede yayımlanan istihdam paketi çerçevesinde 1,5-2 milyon kişinin istihdamı öngörülüyor. İş Kurumu Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli, “İşverenlerin, Aralık sonu itibarıyla çalıştırdığı işçi sayısına ilave yarattığı her istihdamın maliyeti devlet tarafından karşılanacak. Devlet bu tarihten sonra işe alınan işçilerin bir yıl süre ile asgari ücret üzerinden SGK prim, işsizlik fonu kesintileri ve vergilerini karşılayacak. Bu kapsamda çalışacak işçilerimizin en az üç ay işsiz olduklarını ve İş-Kurumu’na kayıtlı olmaları şart. Bu iki şart mevcut değilse sistem kabul etmiyor” dedi.
Teşvik uygulamasından Türkiye’deki bütün özel sektör şirketlerinin yararlanabileceğini belirten Sarıyerli, “Buradaki temel şartlardan bir tanesi de 31 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek bir süreci kapsıyor. 1 Şubat’tan itibaren işverenlerimizin çalışanlarına ilave olarak aldıkları işçilerin vergi primleri ve SGK primleri için bütün giderler devlet tarafından karşılanacak. Asgari ücret üzerinden hesaplanan bu ödemelerde işveren asgari ücret için yapmış olduğu Bin 404 lira haricinden herhangi bir ödeme yapmayacak. Devlet bunun karşılığında 773 liraya tekabül eden gerek vergi kesintisi, gerekse SGK primlerini işverenlerimiz adına yatıracaklar, ödeme yapacaklar” dedi.
MÜSİAD Muğla Şubesi üyeleri İl Müdürü Sarıyerli ile soru cevap şeklinde toplantıyı sürdürürken, MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Sezgin, Türkiye İş Kurum Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli’ye MÜSİAD üyelerine verdiği bilgiler için teşekkür ederken, “Bizim iç in bundan sonrası çok önemli. Yeni iş alanları ve fırsatları konusunda çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu süreçte de kamu kurumları ile birbirimize destek olmaz gerekir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum