YGS sonrası emniyet kemeri uygulaması

Sivas’ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonrası artan trafik dolayısıyla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, belli bölgelerde emniyet kemeri uygulaması yaptı. Ekipler emniyet kemeri takan sürücülere anahtarlık hediye etti..

YGS sonrası emniyet kemeri uygulaması
Editör: Karamanca
12 Mart 2017 - 14:11




Sivas’ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonrası artan trafik dolayısıyla Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, belli bölgelerde emniyet kemeri uygulaması yaptı. Ekipler emniyet kemeri takan sürücülere anahtarlık hediye etti.
Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, sürücülere broşür dağıtarak emniyet kemeri takmaları konusunda uyarılarda bulundu. Yapılan uygulamada emniyet kemeri takan sürücülere anahtarlık hediye edildi. Emniyet kemeri takmayan sürücülere ise bir defaya mahsus uyarıldı ve cezai işlem uygulanmadı. Uygulamaya katılan Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Orhan Gürbüz, yapılan uygulamada sürücülerin emniyet kemeri takma alışkanlığının olmadığının ortaya çıktığını ifade etti.
Sürücülerin yüzde 30-40 oranında emniyet kemeri taktığına dikkat çeken Gürbüz Sivas’ta son iki günde 11 kaza meydana geldiğini belirterek şunları kaydetti.
"Bu kazalardan 4 tanesi yaralamalı trafik kazasıdır. Ve bu 4 kazada 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Emniyet kemerinin trafik kazaların da çok büyük önemi vardır. Herkesin kemerlerini şehir içinde de olsa takmalarını istiyoruz. Kazaların nerede, ne zaman, nasıl olacağı belli olmuyor. Adı üstünde kaza, sürücülerimiz yanılıp da ben kaza yapmam demesinler. Hepimizin başına gelebilecek bir hadise. O nedenle yolcular dahi herkesin kemer takma mecburiyeti vardır. Bu gün kimseye ceza yazmadık, eğitim amaçlı bir uygulama yaptık artık Sivas da bundan sonra ki denetimlerimizde bu konuya daha fazla ağırlık vereceğiz. Son olarak bizler sürücülerimiz ve vatandaşlarımız için çaba sarf etmekteyiz. Kazalar olmasın, insanlar ölmesin diyoruz."

YORUMLAR

  • 0 Yorum