12 Mart İstiklal Marşının kabulü

Sivas Cumhuriyet Kadınları Derneği 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 96. yıl dönümü dolayısı ile bir basın açıklaması düzenledi..

12 Mart İstiklal Marşının kabulü
Editör: Karamanca
12 Mart 2017 - 11:26




Sivas Cumhuriyet Kadınları Derneği 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 96. yıl dönümü dolayısı ile bir basın açıklaması düzenledi.
Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasını Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Nurten Yanalak okudu. Yanalak , İstiklal Marşının yurdun düşman işgaline uğradığı zor günlerde yazıldığını hatırlatarak, “Milli Şairimiz Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmak zorunda bırakmasın diyen ve bize bu vatana sahip çıkmamızı şu mısralar ile anlatır; ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı . Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı . Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı. Verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı.’İstiklal Marşımız bağımsızlığın sembolüdür. Başta; Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, büyük devlet adamı ve şair Mehmet Akif Ersoy’u, İstiklal Marşı yazmasını talep eden Sayın İsmet İnönü’yü ve aziz şehitlerimizi Cumhuriyet Kadınları Derneği Sivas Şubesi olarak saygı ile anıyor ruhunuz şad olsun diyoruz." Dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum