Kalıcı dövme problemine son

Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, spectra XT ile kalıcı dövme sildirmenin daha kolay olduğunu söyledi..

Kalıcı dövme problemine son
Editör: Karamanca
11 Mart 2017 - 08:15




Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, spectra XT ile kalıcı dövme sildirmenin daha kolay olduğunu söyledi.
Dermaklinik Estetik ve Güzellik Merkezinden Medikal Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, "Dövme ya da başka bir deyişle tattoo; deri üzerine çeşitli makina ve aletler aracılığıyla birtakım geçici ya da kalıcı boyaların veya boya benzeri farklı pigment maddelerinin uygulanması ile oluşan cilt yüzeyinde şekiller bütünüdür. Geçmişten bugüne farklı uygarlıklarca çeşitli amaçlarla yapılan dövmeler-tatoolar günümüzde çeşitli felsefeleri, düşünceleri, ırksal, dinsel özellikleri yansıtmakta bazen de estetik görünüşü arttırmak için yapılmaktadırlar. Farklı farklı tür ve renkte boyalarla yapılan dövmeler vücudun her yerine uygulanmakta, farklı motif, yazı, bütünlük ya da şekillerde olabilmektedir.” dedi.
Çoğu zaman istenerek ve severek yaptırılan dövmelerin kimi zaman insanlar için kurtulması gereken ve vazgeçilebilen bir durum haline gelebilmekte olduğunu ifade eden Atalan, şöyle konuştu:
“Dövme silmenin tedavisi çeşitli yöntemlerle yapılabilir, ancak günümüzde lazerle dövme silme haricinde başarılı olabilecek bir başka yöntem, teknik ya da cerrahi alternatif bulunmamaktadır. Lazerle dövme silme haricinde hastalara kesinlikle önermediğimiz kimyasal maddeler ve ajanlar kullanarak dövme silme çıkarma, ameliyatla dövme çıkarma, cerrahi eksizyon, dermabrazyon mekanik cilt soyma yaparak dövme çıkartma yöntemleridir. Bunların tamamında hem bir iz kalmakta, hem yanık oluşabilmekte, lekelenmeler meydana gelmekte ve eskisinden kötü bir sonuç alınabilmektedir.”
Spectra lazer ile dövme silme
Estetik Hekimi Dr. Arzu Atalan, geliştirilmiş lazerlerin dövme çıkarmada da başarılı şekilde kullanıldığını belirterek, “Medikal lazerlerle dövmeler ya belirgin bir şekilde hafifliyor veya tam olarak siliniyor. Uygulama ile lazer ışınları boya parçaları tarafından emilerek küçük parçacıklara ayrıştırılıyor ve bu parçacıklar vücudun immün sistemi tarafından vücuttan atılıyor. Uygulamada, birkaç hafta kadar sürüyor. Tedaviler 4-8 hafta aralıklarla yapılarak parçalanan renk kalıntılarının atılmasına zaman tanınması gerekiyor. Her seans 10-30 dakika sürüyor. Seans sonrası dövme boyası atıldıkça renkte düzelme devam ediyor. 300 saniye uzun atım alga boylarını içeren Spectra lazer sistemi kullanılarak ve tedavilere özel karbon içerikli losyon ekleyerek birçok değişik renk içeren dövmeler silinebiliyor.” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum