Diyarbakır'da YGS'ye girecek öğrenciler, türbelere akın etti

Diyarbakır’da pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek olan üniversite öğrencileri, aileleriyle birlikte türbelere akın ederek, sınav için dua etti. Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Cami ve 27 Sahabe Türbesi’ne gelen öğrenci ve aileleri, izdiham oluşturdu..

Diyarbakır'da YGS'ye girecek öğrenciler, türbelere akın etti
Editör: Karamanca
10 Mart 2017 - 14:47




Diyarbakır’da pazar günü yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek olan üniversite öğrencileri, aileleriyle birlikte türbelere akın ederek, sınav için dua etti. Sur ilçesinde bulunan Hz. Süleyman Cami ve 27 Sahabe Türbesi’ne gelen öğrenci ve aileleri, izdiham oluşturdu.
Diyarbakır’da pazar günü yapılacak olan YGS’ye girecek öğrenciler ve aileleri türbelere akın etti. Özellikle Sur ilçesi Saray Kapı bölgesinde bulunan Hz. Süleyman Cami ve 27 Sahabe Türbesi’nde yoğunluk oluştu. Cami çevresinde yürütülen çevre düzenlemesi çalışmaları nedeniyle ziyaretçiler kontrollü bir şekilde içeriye bırakılınca, izdiham oluştu.

“İbadetimi ettim, dua ettim”
Hz. Süleyman Cami ve 27 Sahabe Türbesi’ni ziyaret etmek için geldiğini ve çocuklarını sınava gireceğini kaydeden Yesribe Yardım, “Baktım etraf çok güzel. Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Diyarbakır’ımıza da bir el attı ve bu çevre düzenlemesini yaptı. Buralara insan gelemiyordu, berbattı hep. Şimdi her tarafa ağaç dikecekler. Burası düzenleniyor. Burası bir ibadethanedir. Hz. Süleyman ve 27 Sahabesi de büyük bir eylivadır. Bu evliyayı ziyaret etmeye dünyanın her yerinden geliyorlar sadece Türkiye değil. Dua etmeye geldim. Namazımı da kıldım, ibadetimi yaptım, duamı da ettim. Çocuklarım için, İslam alemi için, dünyaya refah girmek için, savaşların bitmesi için” dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum