Lice'de PKK'ya ağır darbe vuruluyor

Diyarbakır’ın Lice, Kulp ve Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il hududu arasında kalan bölgede PKK’nın kış üstlenmesine yönelik yürütülen büyük operasyon beşinci gününde de başarı ile devam ediyor. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, operasyonun başladığı günden itibaren bölgede toplam 19 teröristin öldürüldüğü, 7 bombalı aracın ele geçirildi belirtildi..

Lice'de PKK'ya ağır darbe vuruluyor
Editör: Karamanca
10 Mart 2017 - 08:25




Diyarbakır’ın Lice, Kulp ve Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il hududu arasında kalan bölgede PKK’nın kış üstlenmesine yönelik yürütülen büyük operasyon beşinci gününde de başarı ile devam ediyor. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, operasyonun başladığı günden itibaren bölgede toplam 19 teröristin öldürüldüğü, 7 bombalı aracın ele geçirildi belirtildi.
Kulp, Lice, Hani ilçeleri kuzeyi ile Bingöl il hududu arasında barınan ve kış üslenmesine giren, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, teröristler ile yasa dışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak maksadıyla 05 Mart 2017 Pazar günü saat 05.00’dan itibaren icrasına başlanılan Bayrak-41 Şehit Jandarma Astubay Kıdemli Çavuş Tolga Topçuoğlu Müşterek Operasyonu tüm hızıyla sürüyor. Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "08 Mart 2017 günü saat 17.00 ile 10 Mart 2017 günü saat 08.00 arasında icra edilen operasyon kapsamında; Lice ilçesi mülki sınırlar içerisindeki 4 köy ve mezralarında toplam 43 ev ve eklentileri ile arazide icra edilen arama faaliyeti neticesinde, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 25 kilogram Amonyum Nitrat, 105 kilogram kubar, 73 kilogram toz olmak üzere toplam 178 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiş, 1 şüpheli şahıs göz altına alınmıştır. Tesis edilen 28 Yol Kontrol Noktasında (YKN) yapılan kontroller neticesinde; 284 araç ve 641 şahsın sorgulaması yapılmıştır" denildi.

5 günde 19 terörist öldürüldü
Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada operasyonun başladığı günden itibaren bölgede toplam 19 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Operasyon başlangıcından bugüne kadar; 19 terörist silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Söz konusu operasyonlarda, 3 adet M-16 piyade tüfeği, 10 adet Kaleşnikov piyade tüfeği, 1 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği, 1 PKMS Bixi makineli tüfek, 31 adet muhtelif şarjör, bin 091 adet muhtelif fişek, 12 adet el bombası, 2 adet Glock marka tabanca, 1 adet Yaesu marka el telsizi, 1 adet Yaesu marka sabit telsiz ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığından alınan adli arama kararına istinaden 7 köy ve mezralarında toplam 165 ev ve eklentilerinde icra edilen adli arama faaliyeti ile İl Emniyet Müdürlüğü personelince müşterek oluşturulan 28 Yol Kontrol Noktasında (YKN) yapılan kontroller neticesinde; bin 335 araç ve 4 bin 561 şahsın sorgulaması yapılmış, 15 şahıs hakkında adli işlem yapılarak 10’u tutuklanmış, 3’ü gözaltına alınmış, ayrıca yoklama kaçağı oldukları tespit edilen 44 şahıs yakalanarak 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligatın yapılmasını müteakip serbest bırakılmıştır" ifadeleri kullandı.

7 bombalı araç ele geçirildi
Açıklamada 7 bombalı aracın da ele geçirildi belirtildi. Açıklamada, "Bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanmayı müteakip, bombalı araç yapımında kullanılacağı yönünde istihbari bilgi bulunan 7 araç ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarına ait 7 sığınak, 9 barınak ve 6 terörist mevzi tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiş, barınak ve sığınaklar içerisinde bulunan yaşam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı gereğince yerinde imha edilmiş, teröristlerce 425 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak tuzaklanmış 5 adet EYP düzeneği, 21 adet mutfak tüpü tespit edilmeyi müteakip, Patlayıcı Madde İmha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmiştir. Narko-terörizmle mücadele kapsamında; bin 148 kilogram toz, 818 kilogram kubar esrar olmak üzere toplam bin 966 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiş olup, ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara olumsuz hava ve iklim şartlarına rağmen artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum