Elazığ'da çöpten enerji üretimi artıyor

Elazığ’da merkez köyler ile İçme ve Hankendi beldelerine ait katı atıklar çöpten enerjiye dönüşecek..

Elazığ'da çöpten enerji üretimi artıyor
Editör: Karamanca
09 Mart 2017 - 14:39




Elazığ’da merkez köyler ile İçme ve Hankendi beldelerine ait katı atıklar çöpten enerjiye dönüşecek.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu arasında ‘Katı Atık Bertarafı Protokolü’ imzalandı. İmzalanan protokolle merkez köyler ile İçme ve Hankendi beldelerine ait katı atıklar, Çöteli Katı Atık Düzenli Depolama Tesisinde, enerjiye dönüşecek.
2016 yılından itibaren merkeze bağlı 129 köy ile İçme ve Hankendi beldelerinde ait çöp toplama işlemini gerçekleştirdiklerini belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, belediye tarafından kurulan tesisin şehir için büyük bir avantaj olduğunu aktardı.
Çevresel açıdan önemli bir protokole daha imza attıklarını ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, çevresel bakımdan çöpleri toplamak kadar, çöplerin bertarafının da büyük önem taşıdığını kaydetti.
Vahşi toplama sahalarında biriktirilen çöplerin toplandıkları alanda yeni bir çevresel probleme yol açtığına dikkat çeken Başkan Yanılmaz, “Çöteli Katı Atık Depolama sahasında kurduğumuz tesisimiz, 2015 yılından itibaren elektrik enerjisi üretimine başladı. Bazı ilçe ve beldelerimizin yanı sıra komşu Tunceli iline bağlı üç ilçemizin çöpleri de bu sahaya aktarılarak, enerjiye dönüşüyor. Bu protokolle birlikte İl Özel İdaremizin sorumluluğunda olan köyler ile İçme ve Hankendi beldelerine ait çöpler de tesislerimize aktarılacak. Şehrimizin katı atıkları tek bir noktada oluşturulan düzenli depolama sahasında toplanarak, enerjiye dönüşecek”diye ifade etti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum